Καναδάς: Πέθανε ο διακεκριμένος Καστοριανός επιστήμονας Αργύρης Μαργαρίτης - OlaDeka

Καναδάς: Πέθανε ο διακεκριμένος Καστοριανός επιστήμονας Αργύρης Μαργαρίτης

Έφυγε από τη ζωή με γαλήνη,  περιβαλόμενος από τα μέλη της οικογένειάς του, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Οντάριο την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, ο Δρ. Αργύριος Μαργαρίτης Καθηγητής Χημικών και Βιοχημικών Μηχανικών στο Δυτικό Πανεπιστήμιο του  London, στο Οντάριο του Καναδά. 

Αγαπημένος σύζυγος της Μαρίας για 42 χρόνια. Αγαπημένος πατέρας του Δημήτριου και της συζύγου του Χριστίνας, και της Αθηνάς Νιάρχου και του συζύγου της Τζόναθαν. Ο αφιερωμένος παππούς του Νικολάου, της Μαριάννας, της Ιωάννας και της Κασσιανής. Ήταν αδελφός του Παύλου Μαργαρίτη και γονείς του ήταν ο Δημήτριος και η Κυριακή.

 Ο Αργύριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά της Μακεδονίας. Ως έφηβος, μετανάστευσε στον Καναδά για να συνεχίσει τα όνειρά του.

Παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο του Waterloo, όπου έλαβε το πτυχίο Bachelor of Science στη Χημική Μηχανική. Συνέχισε με το Master of Science στη Χημική Μηχανική και το Διδακτορικό του στη Βιοχημική Μηχανική, και από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ.

Μετά την αποφοίτησή του, ξεκίνησε την καριέρα του ως Χημικός και Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο, όπου πέρασε πάνω από τέσσερις δεκαετίες αφοσιωμένος σε αυτό που αγαπούσε περισσότερο – τη διδασκαλία και την έρευνα. Είχε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και τομέων εστίασης στην έρευνά του, συμπεριλαμβανομένων των νανοσωματιδίων βιοπολυμερούς για την παράδοση φαρμάκων, της βιοϊατρικής μηχανικής, της βιοϊατρικής μηχανικής, των βιοκαυσίμων (αιθανόλη, βουτανόλη και αέριο υδρογόνο) και της ζύμωσης. Ως καθηγητής, ο Αργύριος ήταν σεβαστός από τους μαθητές του ως φροντιστής μέντορας και αφοσιωμένος ερευνητής.

Τα διδακτικά και ερευνητικά του επιτεύγματα έχουν αναγνωριστεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις με την πάροδο των ετών, κυρίως από τους συναδέλφους τους, το χημικό ινστιτούτο του Καναδά, τους επαγγελματίες μηχανικούς του Οντάριο, τους συναδέλφους, τους μηχανικούς του Καναδά. Τιμήθηκε με το μετάλλιο έρευνας και ανάπτυξης από τους επαγγελματίες μηχανικούς του Οντάριο.

Τον θυμούνται περισσότερο όσοι τον γνώριζαν καλύτερα ως άνθρωπος με βαθιές πεποιθήσεις, ο οποίος ήταν αφοσιωμένος στην οικογένειά του, την πίστη του και ως συμπονετικό υποστηρικτή της μάθησης και της ευημερίας των μαθητών του.

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria