Καλλιάνος: Σε αυτές τις περιοχές της χώρας θα πέσει το περισσότερο χιόνι - OlaDeka

Καλλιάνος: Σε αυτές τις περιοχές της χώρας θα πέσει το περισσότερο χιόνι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ – Έρχεται η Σοφία και φέρνει πολικές θερμοκρασίες και χιόνια

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από απόψε (2/1) το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, με κυρία χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες – κυρίως – περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόψε το βράδυ στα ορεινά – ημιορεινά της ηπείρου, της Μακεδονίας, της δυτικής στερεάς, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (3/1) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά στα λευκά Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από απόψε σαρώνει τη χώρα η Σοφία

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου, από τις πρώτες κιόλας ώρες της Πέμπτης ο καιρός θα είναι καθαρά χειμωνιάτικος για τις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα εισέλθουν στη χώρα μας από το βορρά αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα «σαρώσουν» ακόμη και πεδινά τμήματα από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας μέχρι και τη Μακεδονία και τη Θράκη κάνουν το σκηνικό άκρως χειμερινό.

Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα (ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα) στις μετακινήσεις των οδηγών αναμένονται στους εξής παρακάτω νομούς:
– Φωκίδας
– Ευρυτανίας
– Φθιώτιδας
– Τρικάλων
– Καρδίτσας
– Λάρισας
– Μαγνησίας
– Βοιωτίας (κυρίως στις βόρειες περιοχές)
– Πιερίας
– Ημαθίας
– Σερρών
– Δράμας
– Ροδόπης
– Έβρου

Προφανώς και με την έλευση της κακοκαιρίας (από σήμερα τα μεσάνυχτα) θα εκδηλώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις και στη Δυτική Μακεδονία, όμως η πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση στους προαναφερθέντες νομούς.

Και καταλήγει ο μετεωρολόγος: «Αφού ακόμη και σε πεδινές περιοχές θα είναι πολύ πυκνές οι χιονοπτώσεις και επομένως πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα, φανταστείτε στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Εκεί προφανώς οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με αλυσίδες, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές».

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria