Εως το Πάσχα οι 3.257 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοηθεια στο Σπίτι» - OlaDeka

Εως το Πάσχα οι 3.257 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοηθεια στο Σπίτι»

Εως το Πάσχα αναμένεται να «τρέξει» ο νέος διαγωνισμός για 3.257 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοηθεια στο Σπίτι». Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσλήψεις θα γίνουν στα πρότυπα της 3Κ/2018 όπου θα προβλέπεται «μπόνους» μοριοδότησης, που θα αφορά την προϋπηρεσία, όλων των συμβασιούχων που απασχολούνται σε αυτό. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: Νοσηλευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι Βοηθητικό προσωπικό, Οδηγοί, κ.α.

Πριν από λίγες μέρες δημοσιευτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εγκύκλιος για το πως θα γίνουν οι εν λόγω προσλήψεις. Σύμφωνα με την απόφαση εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, οι ενδιαφερόμενοι δήμοι θα πρέπει να υποβάλουν τα αιτήματά τους για την κάλυψη των θέσεων στο Υπουργείο μας, προκειμένου να αποσταλούν για έγκριση στην Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει και εν συνεχεία να προκηρυχθούν από το ΑΣΕΠ.  Παράλληλα στην εγκύκλιο τονίζεται ότι «με την ίδια απόφαση θα πρέπει να συσταθούν επιπλέον οργανικές θέσεις – κατά ποσοστό 7% των θέσεων της προηγούμενης παραγράφου – κλάδων και κατηγοριών επιλογής του οικείου φορέα και οπωσδήποτε συναφείς με την παροχή υπηρεσιών του εν λόγω προγράμματος.

Οι επιπλέον αυτές θέσεις θα καλυφθούν από κοινωνικά προστατευόμενες ομάδες, κατά τις αναλογίες και με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 3 του ν. 2643/1998. Εννοείται ότι, στην περίπτωση των ΟΤΑ που απασχολούν (άμεσα ή μέσω νομικών τους προσώπων) προσωπικό για την παροχή των υπηρεσιών του προγράμματος σε δικαιούχους άλλου δήμου, μέσω προγραμματικής σύμβασης, θα συσταθούν ομοίως και οι θέσεις του εν λόγω προσωπικού από το Δήμο, που έχει συμβληθεί (άμεσα ή μέσω νομικού του προσώπου) με την ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria