ΕΕ:Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων - OlaDeka

ΕΕ:Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2019 ΑΠΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Επιχορηγήσεις για ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης που αφορούν τα γεωργικά προϊόντα και εφαρμόζονται στην εσωτερική αγορά και σε τρίτες χώρες σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ ) αριθ. 1144 /2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ 2019 ΠΟΛΥΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Επιχορηγήσεις για ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης που αφορούν τα γεωργικά προϊόντα και εφαρμόζονται στην εσωτερική αγορά και σε τρίτες χώρες σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ ) αριθ. 1144 /2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Ιανουαρίου η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων με προθεσμία έως τις 16 Απριλίου 2019, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1144/2014.

Αποτέλεσμα εικόνας για Προκηρυξη ευρωπαϊκων προγραμματων προωθησης αγροτικων προϊοντων υψους 2019

Τα «απλά» προγράμματα υποβάλλονται από έναν ή περισσότερους φορείς από την ίδια χώρα της ΕΕ. Τα «πολλαπλά» προγράμματα υποβάλλονται από τουλάχιστον δύο εθνικούς φορείς από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη ή από μία ή περισσότερους ευρωπαϊκούς φορείς. Η συμμετοχή της Ε.Ε. στις επιλέξιμες δαπάνες είναι 70-80% (Ε.Ε.-Τρίτες Χώρες). Το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τις προτείνουσες οργανώσεις.

Οι αιτήσεις για χρηματοδότηση υποβάλλονται απευθείας στον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών, Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων της ΕΕ (CHAFEA), ο οποίος είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση και την έγκρισή τους.

Το πρόγραμμα εργασίας για την πολιτική προώθησης του 2019, προβλέπει τη διάθεση 191,6 εκατ. ευρώ για προγράμματα προώθησης και ενημέρωσης. Ο προϋπολογισμός του είναι αυξημένος κατά 12,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2018.

Η Ε.Ε. διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 7 Φεβρουαρίου 2019, η οποία θα είναι ανοιχτή σε όλους τους πιθανούς δικαιούχους, σε διαφημιστικούς οργανισμούς και σε εθνικές αρχές. Ενημερωτική ημερίδα θα διοργανωθεί από το ΥπΑΑΤ και στην Αθήνα στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Στην ιστοσελίδα του CHAFEA, υπάρχει μια σειρά εργαλείων που βοηθούν τους υποψηφίους να υποβάλουν επιτυχώς τις προτάσεις τους.

Ολόκληρη η πρόσκληση στα ελληνικά εδώ (επισυνάπτεται επίσης)

Περισσότερες πληροφορίες από το Τμήμα Εμπορικών Ροών και Προώθησης Προϊόντων, Δ/νση Προώθησης Γεωργικών Προϊόντων, τηλ.: 210212-4039, 5472, 4521 και e-mail: [email protected] , [email protected],  [email protected]
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria