Αυστραλιανό Όπεν: Επική πρόκριση του Τσιτσιπά στα ημιτελικά! - OlaDeka

Αυστραλιανό Όπεν: Επική πρόκριση του Τσιτσιπά στα ημιτελικά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 3-1 σετ (7-5, 4-6, 6-4, 7-6) επί του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο… νέος Έλληνας ημίθεος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Μετά την επική πρόκριση επί του Ρότζερ Φέντερερ, ο 20χρονος τενίστας κατάφερε να διαχειριστεί το παραλήρημα του κόσμου, αλλά και την δική του αγωνιστική έπαρση και πανηγύρισε σπουδαία νίκη (7-5,4-6, 6-4, 7-6) στη Rod Laver Arena επί του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Υστερα από ένα ακόμη συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να τιθασεύσει τον ενθουσιασμό του, να πατήσει γερά στο κορτ και να προκριθεί στον ημιτελικό του Australian Open, εξακολουθώντας να γράφει στη Μελβούρνη, «χρυσή» ιστορία για το ελληνικό τένις και τον ελληνικό αθλητισμό.

Θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του σε Grand Slam και εκεί θα περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ράφαελ Ναδάλ και Φράνσις Τιαφό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εκπληκτικός σε ένα ακόμα παιχνίδι διάρκειας 3 ωρών και 14 λεπτών στην Μελβούρνη, που έγινε σε 24 βαθμούς θερμοκρασία, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που επίσης έπαιζε στον πρώτο του προημιτελικό σε Major αλλά στα 30 του χρόνια, φτάνοντας από εννέα νίκες στη σειρά και έχοντας επικρατήσει μέσα στο 2019 των Τζόκοβιτς, Βαβρίνκα και Τσίλιτς, ενώ έχει κατακτήσει και το τουρνουά της Ντόχα.

Για μία ακόμα φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την συμπαράσταση των Ελλήνων ομογενών της Μελβούρνης, που πανηγύρισαν τον ιστορικό θρίαμβο του 20χρονου πρωταθλητής μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria