Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: “Η ΝΔ φοβάται αυτά που έρχονται” - OlaDeka

Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: “Η ΝΔ φοβάται αυτά που έρχονται”

“Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση από αυτή του πρωθυπουργού χθες όταν είπε ότι αν υπάρχει οποιοδήποτε έλλειμμα κυβερνητικής στήριξης θα πάει στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μητσοτάκης όχι απλά κρύβεται, αλλά όπως σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της τελευταίας τετραετίας περιμένει να κάνει τη δύσκολη δουλειά η κυβέρνηση και αυτός απλά ασχολείται με μικροκομματικές κραυγές και κινδυνολογικές επιδιώξεις. Αν έχει πολιτική τόλμη ας κάνει πρόταση δυσπιστίας και ας επιτρέψει την ψήφο κατά συνείδηση των βουλευτών της ΝΔ σε ένα σημαντικό εθνικό θέμα, όπως η συμφωνία των Πρεσπών”, δήλωσε ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο.

Συνεχίζοντας, ο Σ. Φάμελλος τόνισε πως η κυβέρνηση δεν ανησυχεί. Ο Πρωθυπουργός  ήταν σαφής πως δεν εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή θα αμφισβητηθεί η πορεία εξόδου από τα μνημόνια και η διαλεύκανση των μεγάλων σκανδάλων της Μεταπολίτευσης που οδήγησαν και στη χρεοκοπία της χώρας. Σε κάθε περίπτωση όμως υπάρχουν οι συνταγματικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες οι οποίες θα δώσουν λύση και οι εκλογές θα γίνουν τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτώβρη.

Σύμφωνα με τον Αν. ΥΠΕΝ, η ΝΔ είναι αυτή που ανησυχεί ιδιαίτερα από αυτά που έρχονται. Η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου μαζί με την ολοκλήρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε πολλούς κλάδους και τη διαμόρφωση κατ’ αυτό τον τρόπο πολύ καλύτερων οικονομικών δεδομένων για τα νοικοκυριά είναι σαφώς αντίθετα με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι εις βάρος των νοικοκυριών, των επαγγελματιών, των επιστημόνων, των νέων και των συνταξιούχων. Ταυτόχρονα, τα ασφαλιστικά ταμεία δυναμώνουν, έχουν πλέον αποθεματικό, δεν κόπηκαν οι συντάξεις, αντίθετα κάποιες αυξάνονται, και άρα ενισχύεται το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα: “Θα προσπαθήσουν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να γυρίσουμε σε μια περίοδο που οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, δηλαδή σε μια περίοδο διακρίσεων. Αυτό έκαναν ακόμα και την περίοδο των μνημονίων. Όσο η κυβέρνηση κατοχυρώνει τέτοια φιλολαϊκά χαρακτηριστικά στην πολιτική, όσο εμπεδώνεται στην κοινωνία η αίσθηση ότι πάμε καλύτερα, ενοχλούνται, γιατί αποδεικνύεται ότι υπήρχε διέξοδος. Αυτή η κυβέρνηση, σχεδόν μέσα σε μνημονιακό περιβάλλον, τα άλλαξε όλα αυτά, αλλάζοντας το μείγμα πολιτικής, με μετατόπιση του άξονα προς όφελος των πολλών”.

Επίσης, ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι προφανώς και το σκάνδαλο της Novartis που ξεκαθαρίζει ενοχλεί ιδιαίτερα τη ΝΔ. Για τον λόγο έφτασαν στο σημείο να εμπλέκουν σε θέματα συνταγματικής εκτροπής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμα και να θέσουν ζητήματα νοθείας σε εκλογές. Επιπλέον, το ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να καταργηθεί η Εισαγγελία Διαφθοράς καταδεικνύει ότι αυτό που τους ενοχλεί περισσότερο είναι ότι πλέον η Δικαιοσύνη ξεκαθαρίζει σκάνδαλα για τα οποία υπήρχε σαφέστατα πολιτική ευθύνη και η υπόθεση Novartis είναι ένα από αυτά. Όπως αποκαλύφθηκε, σύμβουλοι υπουργών ήταν ταυτόχρονα σύμβουλοι της εταιρείας: “Ειλικρινά απορώ πώς γίνεται να κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση πολιτικά πρόσωπα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη, που είναι εμπλεκόμενοι και έχουν παραπεμφθεί στην εισαγγελική έρευνα, να ζητούν να καταργηθούν δομές της Δικαιοσύνης και να κάνουν μηνύσεις και αγωγές κατά της Δικαιοσύνης, όπως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Κάτι τέτοιο συνιστά ευθεία παρέμβαση, για να μην αναφερθώ στην περίπτωση όπου ως εμπλεκόμενος πολιτικός συναντάται με προστατευόμενους μάρτυρες – κατηγορούμενους, εν όψει και της διαφυγής τους στο εξωτερικό. Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά που συμβαίνουν, είναι κατάφωρη προσβολή της δημοκρατίας και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να διαχωρίσει τη θέση του και από την ακροδεξιά συμπεριφορά, αλλά και από τα στελέχη τα οποία αυτή τη στιγμή υποθάλπει στο κόμμα του”.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria