Bόμβα στον ΣΚΑΪ -Με αυτοκίνητο πήγαν οι δράστες (vids+pics) - OlaDeka

Bόμβα στον ΣΚΑΪ -Με αυτοκίνητο πήγαν οι δράστες (vids+pics)

Με αυτοκίνητο κινήθηκαν οι δράστες που τοποθέτησαν την βόμβα έξω από τον ΣΚΑΙ – Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές – «ΟΛΑ» βλέπει η αντιτρομοκρατική – Ανοιξε ο δρόμος

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται «ισχυρή», προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο, κυρίως σπασμένα τζάμια, ενώ ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άγνωστος που προειδοποίησε για την έκρηξη τηλεφώνησε στη 01.50 στον ιστότοπο Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα στον ΣΚΑΙ σε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, τονίζοντας «δεν είναι φάρσα».

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι δράστες κάλεσαν από εμφανή αριθμό. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο, το οποίο δέθηκε στο κιγκλίδωμα του δρόμου.

Με αυτοκίνητο κινήθηκαν οι δράστες

Οπως έγινε γνωστό από τις Αρχές, που ερεύνησαν τα βίντεο από τα κυκλώματα κλειστών τηλεοράσεων από το κανάλι κι από τις γύρω επιχειρήσεις και οικίες, οι δράστες έφτασαν στο σημείο με αυτοκίνητο.

Αφού τοποθέτησαν την βόμβα, τράπηκαν σε φυγή, ενώ η αντιτρομοκρατική ερευνά για τυχόν αυτόπτες μάρτυρες. Ο δρόμος γύρω από τον σταθμό ήταν κλειστός, με την αστυνομία να δίνει κομμάτι του στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 10:00 το πρωί.

«ΟΛΑ» βλέπουν οι Αρχές

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μηχανισμό που κατασκευάστηκε από άτομο με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς ο κατασκευαστής πέτυχε την «τέλεια έκρηξη», καθώς δεν έμεινε κανένα υπόλειμμα από τον μηχανισμό. Όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της αντιτρομοκρατικής, δύο άτομα πλησίασαν λίγο μετά τη μία και μισή στο σημείο. Κινούνταν με μηχανή. Ο ένας εξ αυτών τοποθέτησε τη βόμβα κοντά στο πεζοδρόμιο, αλλά σε σημείο με «οπτική επαφή» με το κτίριο του ΣΚΑΙ.

Οι αστυνομικοί προς το παρόν πίσω από το χτύπημα της Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών η οποία συνηθίζει να δρα με παρόμοιο τρόπο και είναι η μόνη που σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι σε θέση σήμερα να πραγματοποιήσει ένα ανάλογο χτύπημα. Τελευταία φορά που είχε χτυπήσει η ΟΛΑ ήταν πέρυσι στο Εφετείο.

4658304.jpg

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος βρισκόταν μέσα σε έναν σάκο, ήταν τοποθετημένος έξω από το κτίριο και πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το κτίριο του ΣΚΑΪ, ενώ ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Η Τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία μπροστά στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού και τα οχήματα εκτρέπονταν από άλλους δρόμους.

4658287.jpg

Επιτόπου μετέβησαν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καθώς και πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που συγκέντρωσαν στοιχεία και υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

 

Bόμβα στον ΣΚΑΪ -Με αυτοκίνητο πήγαν οι δράστες (vids+pics)
Βόμβα στον ΣΚΑΪ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria