8.000 μόνιμες προσλήψεις το 2019 και ακόμα περισσότερες το 2020 - OlaDeka

8.000 μόνιμες προσλήψεις το 2019 και ακόμα περισσότερες το 2020

Πληθώρα προσλήψεων με έναρξη το 2019 και για τα επόμενα έτη, υποσχέθηκε από τη Βουλή η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο δεν διογκώθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εφεξής θα μπει φρένο στη συρρίκνωσή του.

Πιο συγκεκριμένα η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υποστήριξε ότι η εφαρμογή του κανόνα 1 προς 1, δίνει τη δυνατότητα για 8.000 προσλήψεις το 2019, ενώ προανήγγειλε και 3.000 προσλήψεις γιατρών το 2020 βάσει ισάριθμων αποχωρήσεων και γενικόλογα νέες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, τονίζοντας ότι πρέπει να μειωθούν οι αναπληρωτές από το 14% του συνόλου σήμερα στο 4%.

Η ίδια, ανακοίνωσε την κατάθεση από τη νέα χρονιά νομοσχεδίου με αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας του ΑΣΕΠ, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιθυμεί τη διατήρηση του μνημονιακού κανόνα 5 προς 1 στο δημόσιο και ότι επιδίδεται σε μία «ισοπεδωτική αντικυβερνητική πολιτική» σε ότι αφορά τη δημόσια διοίκηση, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει τη λειτουργία της υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Το γάντι σήκωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, που τη διαδέχτηκε στο βήμα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαχειρίζεται το δημόσιο «πελατειακά», αυξάνοντας παράλληλα «μαγικά» το μισθολογικό κόστος ενώ υποτίθεται ότι ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων διατηρείται σχεδόν στους ίδιους αριθμούς.

Ο βουλευτής της ΝΔ, υπογράμμισε ότι η αναστολή του νόμου για τις προϋποθέσεις κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων από την κυβέρνηση δημιουργεί υπόνοιες για «πελατειακή διαχείριση», ενώ την κατηγόρησε ότι με την παράταση εφαρμογής από το 2019 της ρύθμισης περί στελέχωσης των διευθυντικών θέσεων μέσω του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών, επιχείρησε να βολέψει τα δικά της παιδιά.

«Γιατί υπήρχαν προφανώς ακόμα πολλοί φίλοι, στελέχη και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ ίσως, που δεν είχαν δει ακόμα πως είναι να ασκείς διοίκηση», σχολίασε δηκτικά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria