Τον Ιανουάριο στη Βουλή το ν/σ για το νέο λύκειο και σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ - OlaDeka

Τον Ιανουάριο στη Βουλή το ν/σ για το νέο λύκειο και σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Τον Ιανουάριο θα κατατεθεί προς ψήφιση το Σχέδιο Νόμου για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τον Ιανουάριο θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.

“Η Γ Λυκείου δεν υπάρχει στη χώρα μας, είναι μόνο στα χαρτιά, διότι τα μυαλά των παιδιών είναι μόνο στα Φροντιστήρια, έχουν μπει ήδη οι μαθητές από τη Β’ Λυκείου, έχουν μπει στη Λογική της Γ’Λυκείου. Μετά το Πάσχα δεν πηγαίνει κανείς στο σχολείο. Αυτό είναι εκφυλισμός”.

Επίσης τόνισε ότι“Τα παιδιά της Γ Λυκείου που βράζει το αίμα τους πάνε στο σχολείο και τα μισά κοιμούνται διότι κοιμήθηκαν αργά διότι έπρεπε να λύσουν τα θέματα των Φροντιστηρίων”

“Εχω ακούσει ορισμένες αντιρρήσεις. Θα τις πάρουμε υπόψιν αυτές τις αντιρρήσεις και θα κάνουμε ένα σύστημα που για πρώτη φορά θα μπορούν οι υποψήφιοι να μπαίνουν σε κάποια τμήματα μόνο με το απολυτήριο” είπε ο Υπουργός Παιδείας.

“Εμείς λέμε οι εγκύκλιες σπουδές να τελειώνουν στο τέλος της Β Λυκείου και η Γ Λυκείου να είναι ένα προπαρασκευαστικό έτος ,δηλαδή λίγα μαθήματα πολλές ώρες. Το πολλές ώρες δεν σημαίνει πολύ περισσότερη ύλη, αλλά σημαίνει μια λελογισμένη αύξηση της ύλης, ώστε και ο καθηγητής   να μπορεί να κάνει τη δουλειά του σαν άνθρωπος” τόνισε ο Υπουργός παιδείας

“Τα παιδιά της Γ Λυκείου, που βράζει το αίμα τους πάνε στο, σχολείο και τα μισά κοιμούνται διότι κοιμήθηκαν αργά, διότι έπρεπε να λύσουν τα θέματα των  Φροντιστηρίων , το μυαλό τους είναι στις ασκήσεις των Φροντιστηρίων” δήλωσε στο τέλος

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria