Σειρήνες... έντασης στο Αιγαίο με παραβιάσεις και σκληρές δηλώσεις (vids) - OlaDeka

Σειρήνες… έντασης στο Αιγαίο με παραβιάσεις και σκληρές δηλώσεις (vids)

Προκλητική απάντηση για «γαλάζια πατρίδα» του Ακάρ στον ναύαρχο Αποστολάκη – Μόλις έφυγε ο Καμμένος από την Μεγίστη, εισέβαλαν δύο τουρκικά αεροπλάνα

«Θα προστατέψουμε τη γαλάζια πατρίδα μας» ήταν η προκλητική απάντηση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στον Έλληνα ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, καθιστώντας σαφές σε Ελλάδα και Κύπρο ότι δεν πρόκειται του τουρκικό κράτος να υποχωρήσει στα «δικαιώματά» της σε Αιγαίο και Κύπρο.

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη “γαλάζια πατρίδα μας”. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας.

Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.

Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».


Χθες (19/12) ο ναύαρχος Αποστολάκης είχε στείλει σκληρό μήνυμα στη γείτονα, τονίζοντας ότι αν αμφισβητηθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση» τόνισε ο ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Οκτώ λεπτά μετά την αναχώρηση Καμμένου από το Καστελόριζο μπήκαν δύο τουρκικά F16

Ο Ελληνας ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος βρισκόταν από χθες στο Καστελόριζο, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στη Ρω, τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη.

Οκτώ λεπτά μετά την αναχώρηση του ελικοπτέρου του Καμμένου από το Καστελόριζο, έγινε τουρκική παραβίαση του FIR Αθηνών. Συγκεκριμένα, στις 08:43 το πρωί της Πέμπτης ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε 4.000 πόδια πάνω από το Καστελόριζο. Τα τουρκικά αεροσκάφη, δυο λεπτά αργοτερα (8:44) αποχώρησαν από το FIR Αθηνών.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria