Παραδόθηκαν σήμερα τα δύο απορριμματοφόρα από τον ΤΑΡ στον Δήμο Καστοριάς - OlaDeka

Παραδόθηκαν σήμερα τα δύο απορριμματοφόρα από τον ΤΑΡ στον Δήμο Καστοριάς

Στις εγκαταστάσεις του Αμαξοστασίου του Δήμου Καστοριάς ολοκληρώθηκε σήμερα η παράδοση από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) των δύο νέων απορριμματοφόρων στον δήμο μας. Η δωρεά έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που ο ΤΑΡ υλοποιεί στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται. Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονα οχήματα, τελευταίας τεχνολογίας, ωφέλιμου όγκου 16 m3.
Με την παράδοση των δύο τελευταίων απορριμματοφόρων στο Δήμο Καστοριάς, ο TAP ολοκλήρωσε την 3η φάση του διαπεριφερειακού του προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας

Οι πιο πρόσφατες δωρεές αφορούν σε 17 συνολικά απορριμματοφόρα, τα οποία παραδόθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2018 στους Δήμους Αλεξανδρούπολης (1), Κομοτηνής (1) και Νέστου (1) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης· Σερρών (1), Λαγκαδά (4), Ωραιοκάστρου (1), Πέλλας (1) και Σκύδρας (1) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας· και Εορδαίας (3), Αμυνταίου (1), Καστοριάς (2) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος του προγράμματος είναι τα καινούρια αυτά οχήματα να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση απορριμμάτων από τους δήμους της Βόρειας Ελλάδας, τις υπηρεσίες καθαριότητας των οποίων ο ΤΑΡ στηρίζει επίσης με τη δωρεά κάδων και ειδικών οχημάτων για το πλύσιμο και τη συντήρησή τους.

Τα 17 απορριμματοφόρα προστίθενται στα 32 ασθενοφόρα και τα 15 εκχιονιστικά μηχανήματα που ο ΤΑΡ έχει ήδη παραδώσει στις τοπικές κοινότητες κατά τις πρώτες δύο φάσεις της πρωτοβουλίας ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Πρόκειται για ένα από τα πιο εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιούνται κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Την παράδοση έκανε ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών του TAP για τη Δυτική Μακεδονία Μιχάλης Γκοσλιόπουλος, ενώ από πλευράς του Δήμου Καστοριάς παρέστησαν ο δήμαρχος Ανέστης Αγγελής, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Διονύσης Λίτσκας και η τέως αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μαλαματή Αντωνίου.

Ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Αγγελής σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην συνέπεια του ΤΑΡ απέναντι στο Δήμο όσον αφορά τις δεσμεύσεις του και σημείωσε την αναμονή ολοκλήρωσης των άλλων δεσμεύσεων (φωτοβολταϊκά, διαχειριστικές μελέτες δασών, παιδικές χαρές κτλ.).

Ο εκπρόσωπος του ΤΑΡ κ  Μιχάλης Γκοσλιόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμο για την συνεργασία.

Η κ. Αντωνίου έγραψε στο Facebook: «Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κύριο Μιχάλη Γκοσλιόπουλο εκπρόσωπο του ΤΑΠ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μου για την δωρεά των απορριμματοφόρων στο Δήμο Καστοριάς».

Με τα νέα απορριμματοφόρα που θα προστεθούν στον υπάρχοντα στόλο του Δήμου, βελτιώνεται η καθημερινότητα των συνδημοτών μας με την αναβάθμιση των υπηρεσιών περιβαλλοντικής διαχείρισης και καθαριότητας.

48389341_836369363361316_6965481886529355776_n 48393330_836454100019509_497992034812952576_n

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria