Ο Πετρόπουλος απ’ το βήμα της Βουλής εξήγγειλε νέα ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία - OlaDeka

Ο Πετρόπουλος απ’ το βήμα της Βουλής εξήγγειλε νέα ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Νέα ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία προανήγγειλε  από το βήμα τη Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Τάσος Πετρόπουλος χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα για την ελάφρυνση των οφειλών και την ενίσχυση των επιχειρήσεων καθώς οι οφειλές προς τον ΕΦΚΑ ξεπερνούν τα 30 δισ. ευρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εκτός από τη ρύθμιση των 120 δόσεων, εξετάζει φόρμουλα για το κούρεμα των οφειλών μέσω του επανυπολογισμού τους με βάση χαμηλότερες ασφαλιστικές κλίμακες.

«Η μη περικοπή των συντάξεων την οποία εσείς συνδέετε με τη συμφωνία των Πρεσπών οφείλεται στο πλεονάσματα που πετύχαμε στο ασφαλιστικό » είπε ο κ Πετρόπουλος απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ψευδώς και χωρίς ντροπή ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αλλεπάλληλες περικοπές των συνάξεων.

Οι διαδικασίες για την νέας ρύθμιση οφειλών αφορούν και χρέη προς την εφορία μετά και τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σύμφωνα με τα οποία οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 500.000 άτομα (από 3.801.967 σε 4.312.395) τον Σεπτέμβριο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria