Tο 2019 θα είναι ένα καλό έτος για τη ΝΔ, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου της ΝΔ. Έστειλε, δε, μήνυμα στους Έλληνες να εμπιστευτούν τη ΝΔ, ζητώντας στήριξη, ώστε «με την ψήφο των πολλών, να κάνουμε μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων». Ξεκαθάρισε, δε, ότι το 2019, το «φύγετε» θα πρέπει να εκφραστεί σε όλες τις κάλπες.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με μια αναφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Πετύχαμε κάτι με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που είναι σπουδαίο: καταφέραμε, μετά από μια δύσκολη εκλογική μάχη, όχι απλά να συνυπάρξουμε, αλλά να συνεργαστούμε αποτελεσματικά», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την Νέα Δημοκρατία και ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα. Θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σας θέλω όλους κοντά μας στον αγώνα για τη μεγάλη νίκη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας», προσέθεσε. «Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει από μια δεκαετία κρίσης έτοιμη να ανοίξει πάλι τα μεγάλα φτερά της και να αγκαλιάσει την ελληνική κοινωνία. Να ενώσει όλους τους Έλληνες. Ακριβώς όπως έγινε το 1974, το 1990, το 2004 και τον Ιούνιο του 2012. Μπροστά μας είναι άλλη μια μεγάλη νίκη γιατί είμαστε μια μεγάλη παράταξη, που μπορεί να συνθέτει νέες πολιτικές και νέες δυνάμεις, διευρύνοντας πάντα τον ορίζοντά της», τόνισε, χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης

«Η αλλαγή, για την οποία διψάει η κοινωνία, έρχεται. Ξέρω ότι θα είστε όλοι παρόντες στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Ξέρετε πως θα νικήσουμε αλλά ότι αυτό δεν φτάνει. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσει η χώρα να νικήσει τα εμπόδια που συσσωρεύθηκαν και να ανταποκριθούμε στις επερχόμενες προκλήσεις», υπογράμμισε, ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας, ακόμα, το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου «παρακμιακό».

Η ΝΔ είναι ζωντανός οργανισμός

«Η Νέα Δημοκρατία είναι ιστορικά συνδεδεμένη με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι ήταν τιμή για τη ΝΔ η παρουσία του Μάνφρεντ Βέμπερ στο συνέδριο, προβλέποντας ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν.

«Στο Συνέδριό μας προσήλθαν επίσης σημαντικές προσωπικότητες από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους. Είναι ένας αστερισμός από πρόσωπα που η σκέψη τους εμπλούτισε τις εργασίες μας και επιβεβαίωσε ότι είμαστε ένα ανοιχτό κόμμα», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ακόμα αναφέρθηκε και στις παράλληλες εκδηλώσεις που έγιναν όλες αυτές τις μέρες. «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γιατί βοηθήσατε να φανεί για άλλη μια φορά ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συζητά, επεξεργάζεται και παράγει νέες ιδέες. Που δεν φοβάται να ανοίξει θέματα. Που ανοίγει πάντα τις πόρτες της σε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε έναν πολιτικό διάλογο προσανατολισμένο στο μέλλον», είπε, απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας γίνεται ολοένα πιο νευρικός

«Το καλό με την πολιτική είναι ότι παραμένει μια δυναμική διαδικασία που επιτρέπει στον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του – αλλά και να κάνει τις αναγκαίες συγκρίσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αντιπαραβάλλοντας την εικόνα του συνεδρίου της ΝΔ με την «αντισυγκέντρωση» που έκανε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. «Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς. Η κοινωνία όμως ήταν απούσα από τη συγκέντρωση του κ. Τσίπρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Έκανε λόγο για «μια κοινωνία που παρακολουθεί παγωμένη και οργισμένη τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα». «Μια κοινωνία που δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι των επιδομάτων που έχει ξεκινήσει μια κυβέρνηση. Μια κοινωνία αρνητική στον πολιτικό σχεδιασμό μιας κυβέρνησης που πάει να ξαναβάλει τη χώρα στις μυλόπετρες ενός διχασμού. Ενός διχασμού που παραπέμπει στο χειρότερο παρελθόν», τόνισε. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παραμένει «αδιόρθωτος»

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός.  Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Κατηγόρησε, δε, ότι αμφιβάλλει αν γνωρίζει ο πρωθυπουργός τα Μυστικά του Βάλτου, λέγοντας ότι «να ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία».

«Κύριε Τσίπρα, ακούστε με καλά, δεν σώσατε καμία Μακεδονία! Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας.  Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε την μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες.  Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν θέλουμε μια κοινωνία σκυφτή

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε μια εικόνα διάλυσης της χώρας επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης. «Η Μάνδρα, το Μάτι, η εγκληματικότητα στις γειτονιές, το δράμα των νοσοκομείων κι η ταλαιπωρία του πολίτη από την γραφειοκρατία αποτελούν, πλέον, τον καθρέφτη του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Έκανε λόγο για «άλωση» του κράτους και για πολιορκία των θεσμών. «Το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται», τόνισε και υπογράμμισε ότι «η μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία».

«Είναι κάτι που δεν πρέπει να το αφήσουμε να γίνει. Δεν θέλουμε μια κοινωνία φοβισμένη και σκυφτή. Θέλουμε μια Ελλάδα που να κοιτάζει ψηλά και μακριά. Που να έχει το βλέμμα στο αύριο», είπε και προσέθεσε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει την καθολική αποτυχία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει καλύτερα. Μπορεί καλύτερα».

Παραμονή Αυγενάκη ως τις εκλογές, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια

Ο κ. Μητσοτάκης, δε, εισηγήθηκε και την παραμονή του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του, όπως ήταν γνωστό, με ορίζοντα και τις τριπλές κάλπες του 2019. Ξεκαθάρισε, όμως, ότι μετά τις εκλογές θα εκλεγεί νέος γραμματέας, ενώ τόνισε ότι από τις αρχές του επόμενου έτους θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών. «Θα αποτελούνται από ένα συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών. Και θα δείχνουν προς το μέλλον», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα ξεκινήσουμε από τις 10 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ανακοινώνοντας δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεοεισερχόμενοι στην πολιτική. Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει. Είναι ένα μεγάλο δέντρο με βαθιές ρίζες και με νέα κλαδιά που διαρκώς απλώνονται», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο δικός μας δρόμος

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε και στον προγραμματικό λόγο της ΝΔ. «Η ευημερία θα προκύπτει για όλους από την αύξηση του συνολικού εισοδήματος, αντί της διαρκούς μείωσής του και των σποραδικών επιδομάτων προς εξαθλιωμένους πολίτες. Λιγότεροι φόροι και εισφορές, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές! Αμοιβές συνδεδεμένες με την ανάπτυξη και διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό», είπε, κωδικά, ο κ. Μητσοτάκης. «Εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες, αφορολόγητο 1.000 ευρώ στο κάθε παιδί, αλλά και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που θα έρχεται στη ζωή! Και όλα αυτά, σε μία Ελλάδα με κανόνες και με ασφάλεια. Με πανεπιστήμια -δημόσια και ιδιωτικά- ελεύθερα από ναρκωτικά και μολότοφ. Και με γειτονιές ανοιχτές στους κατοίκους τους. Με ευκαιρίες για όλους. Κυρίως για τους νέους που έμειναν εδώ, αλλά και εκείνους που έφυγαν και στο εξής θα ψηφίζουν για το μέλλον της πατρίδας τους από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους», είπε, σταχυολογώντας σημαντικές πολιτικές προτάσεις της ΝΔ.

«Έχουμε χρέος να απευθυνθούμε πειστικά στους Έλληνες, μιλώντας τη γλώσσα της προγραμματικής μας αλήθειας», υπογράμμισε, ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης και επέμεινε στην ανάγκη να στηριχθεί η μεσαία τάξη του τόπου. «Αυτή την μεσαία τάξη πρέπει να την αναδημιουργήσουμε. Γιατί χωρίς αυτήν -το είπα ξανά – δεν υπάρχει ευημερία, ούτε κοινωνική ειρήνη και συνοχή. Παγιώνεται η φτώχεια και επικρατούν τα άκρα, όπου φυτρώνουν ο εθνολαϊκισμός και, αμέσως μετά, ο αυταρχισμός. Αυτός ο δρόμος πρέπει να κλείσει οριστικά στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Άλλωστε υπενθύμισε ότι στις επόμενες κάλπες, δεν θα αναμετρηθούν, απλώς, διαφορετικά κόμματα, αλλά δύο κόσμοι. «Από την μία πλευρά, η αλήθεια, η ευθύνη και το μέτρο. Και από την άλλη ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο τυχοδιωκτισμός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.  «Θα αναμετρηθούν όμως και πρόσωπα. Ηγετικές ομάδες αλλά και αρχηγοί. Αν πιστεύετε όχι απλά ότι αξίζουμε καλύτερα αλλά μπορούμε πολύ καλύτερα από την σημερινή παρακμή, δώστε μου τη δύναμη να ηγηθώ μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας να αλλάξουμε τη χώρα μας», προσέθεσε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Μήνυμα συστράτευσης σε όλους

«Η πατρίδα έχασε πολύ χρόνο για να αργήσουμε και άλλο εμείς. Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας πήγαν πολύ πίσω για να μην κάνουμε όλοι μας ένα μεγάλο βήμα μπροστά», είπε, ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Στις μάχες που έρχονται, καλώ σε συστράτευση όλους τους παλαιούς συμμαχητές που για κάποιους λόγους μας εγκατέλειψαν στην πορεία», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Απευθύνομαι, επίσης, στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων για να τους πω ότι οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητα», είπε ακόμα. Και έστειλε, δε, μήνυμα εγρήγορσης και στα στελέχη της ΝΔ. «Αυτό το συνέδριο είναι το τελευταίο με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία και το τελευταίο πριν από τις εκλογές. Δηλαδή, είναι το πρώτο βήμα προς μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», τόνισε.

Το «Φύγετε» να εκφραστεί παντού

«Από την πρώτη ημέρα των εργασιών μας είπα ότι αυτό το «φύγετε» που λένε τόσοι και τόσοι στην κυβέρνηση, πρέπει να εκφραστεί σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε ψηφοδέλτιο και σε κάθε κάλπη όποτε και όπου και αν αυτή στηθεί», είπε, ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αναφέρθηκε και στις δημοτικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη στον Κώστα Μπακογιάννη και στον ΝίκοΤαχιάο, ενώ, σε δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα, συνέστησε να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης. «Και όλες μαζί οι δυνάμεις μας, αν οι εκλογές γίνουν ταυτόχρονα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μεγάλη νίκη των εθνικών εκλογών», προσέθεσε.

«Στις περιφερειακές εκλογές, η μάχη είναι σαφώς πολιτική, καθώς η πορεία των μεγάλων περιοχών της επικράτειας συναρτάται με το συνολικότερο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας. Κι αυτό, προφανώς, συνδέεται με κυβερνητικές επιλογές. Εδώ, λοιπόν, οι αποφάσεις είναι παραταξιακές. Και ο στόχος μας, διπλός: καμία από τις 13 να μην πέσει στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότερες να βαφτούν γαλάζιες!», είπε για τις περιφερειακές εκλογές.

Ακόμα, για τις ευρωεκλογές, είπε ότι «επιλέγουμε εκπροσώπους, που θα παλέψουν για μια Ένωση πιο ανοιχτή και δημοκρατική. Μακριά από την απομόνωση και τη συντήρηση».

Να μας εμπιστευτούν οι Έλληνες

«Είναι σίγουρο ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων. Το απαράδεκτο σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο», προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Δεν απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο να συνδυαστούν όλες οι εκλογές μαζί, με το σκεπτικό της σύγχυσης. «Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσωπεία, που θα αλλάζει. Θα δείχνει τις βαθιές ρυτίδες του χθες, πίσω από τη μάσκα του δήθεν νέου. Θα αποδεικνύει την ανικανότητα όσων μιλούν πολύ και εργάζονται λίγο. Και θα εκθέτει αυτούς που μιλούν για αξιοπρέπεια, αλλά πράττουν ως πρόθυμοι να αποδεχθούν ό,τι τους ζητηθεί», προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν ζητάμε επιστροφή στο χθες, αλλά γέφυρα προς το αύριο. Δεν συμβιβαζόμαστε με το μέτριο αλλά διεκδικούμε το καλύτερο. Γιατί αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα!», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γυρίζω την Ελλάδα, συναντώ τους Έλληνες, τους κοιτάζω στα μάτια και τους ζητάω να μας εμπιστευτούν. Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε την πλάτη στο παρελθόν και να αλλάξουμε το μέλλον. Έτοιμοι να πάρουμε το τιμόνι της χώρας με πυξίδα το εθνικό συμφέρον, με σκαρί μας την κοινωνία και με τον άνεμο της αισιοδοξίας και της αυτοπεποίθησης στα πανιά μας. Είμαστε έτοιμοι, με την ψήφο των πολλών, να κάνουμε μία κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, με τους πιο άξιους», είπε καταληκτικά και εν μέσω χειροκροτημάτων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το μήνυμα για έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Πηγή