Η ΝΔ «έφαγε» δηλώσεις Μητσοτάκη για διαπλοκή και ολιγάρχες στους FT – Τι είπε - OlaDeka

Η ΝΔ «έφαγε» δηλώσεις Μητσοτάκη για διαπλοκή και ολιγάρχες στους FT – Τι είπε

Την παράλειψη μέρους συνέντευξης που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Financial Times σύμφωνα με τις οποίες «θα βάλει τέλος στη «διαπλοκή» πολιτικών παραγόντων με πλούσιους επιχειρηματίες που αγοράζουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικά σωματεία και τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία για να τύχουν πολιτικής εύνοιας», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΝΔ, κάνοντας λόγο για «εξαφανισμένες δηλώσεις» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό βέβαια δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Το περίεργο θα ήταν να εννοεί πραγματικά ότι θα πολεμήσει τη διαπλοκή ο κ. Μητσοτάκης και να τολμά να το πει και μέσα στη χώρα», σημειωνει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. παρέλειψε αυτό το κομμάτι από το δελτίο Τύπου της συνέντευξης, για να μη στεναχωρήσουν τους φίλους τους επιχειρηματίες και για να μην γελάει ο κόσμος».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «περιμένουμε βέβαια από τον φίλο του κ. Μητσοτάκη, ιδιοκτήτη μιντιακού ομίλου και ποδοσφαιρικού σωματείου, να ανακαλέσει στην τάξη τον αρχηγό της ΝΔ».

Τέλος το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει το απόσπασμα από τους Financial Times:

«Mr Mitsotakis said he would put a stop to diaploki [entanglement], a tradition of cosy relationships between senior politicians and so-called “oligarchs”, wealthy businessmen who acquire media outlets and football clubs as a tool for winning favours.

“I’d make it very clear to the business community, the law is the law and things are going to change,” he said.

“I’d tell them, I’m going to make your lives easier, I’m going to lower taxes, I’ll help you get liquidity but you have to pay your taxes, invest in this country and not expect to get preferential treatment by buying a television station».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria