Η «Καστοριανή Βεγγέρα» του Σωμ. Καστοριανών Θεσ/νίκης «ΤΟ ΚΕΛΕΤΡΟΝ» - OlaDeka

Η «Καστοριανή Βεγγέρα» του Σωμ. Καστοριανών Θεσ/νίκης «ΤΟ ΚΕΛΕΤΡΟΝ»

Το Σωματείο Καστοριανών Θεσσαλονίκης «ΤΟ ΚΕΛΕΤΡΟΝ», γιόρτασε και φέτος με μεγάλη   επιτυχία την Καστοριανή Βεγγέρα. Όπως κάθε χρόνο τα μέλη του Δ.Σ. ντύνονται με την υπέροχη Καστοριανή φορεσιά, ψάλλουν τα κάλαντα και χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. Δώσαμε την ευκαιρία να συμμετέχουν με παραδοσιακές φορεσιές παιδιά διαφορετικών ηλικιών και να βιώσουν την Καστοριανή παράδοση. Σε αυτό βοήθησε η υπέροχη ορχήστρα χάλκινων από την Γουμένισσα.

Γευτήκαμε τους Καστοριανούς σαλιάρους, νηστίσιμο τοπικό γλυκό, που μας πρόσφερε η πρόεδρος του συλλόγου.

Ευχαριστούμε θερμά: Τον κ. Ευτύχιο Μπαλλή, που με το ποίημά του «Καστοριανή Βεγγέρα 1993»   μας θύμισε, με εύθυμο τρόπο, τα προβλήματα περασμένων εποχών, που μοιάζουν τόσο σύγχρονα (το ποίημα απήγγειλε η ανιψιά του και πρόεδρος του συλλόγου Ουρανία Εμμανουηλίδου). Ευχαριστούμε τον κ. Μιλτιάδη Παπαθανασίου που μας συνόδευσε με το αρμόνιο όταν ψάλαμε τα Κάλαντα. Ευχαριστούμε την συμπατριώτισσά μας Τζένη Τσιμπισκάκη, γνωστή ζωγράφο, η οποία επί σειρά ετών επιμελείται την κάρτα με τις ευχές σε κάθε τραπέζι, αυτήν την βραδιά. Η κάρτα έχει την Γέννηση Του Χριστού (έργο της ζωγράφου), φωτογραφία του Δ.Σ. ντυμένες με Καστοριανά και ευχές. Με την τέχνη της η κ. Τσιμπισκάκη ανεβάζει την αισθητική της εκδήλωσης εθελοντικά.

Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους Καστοριανούς, όπου και να βρίσκονται «Χ ρ ό ν ι α Π ο λ λ ά» και το Νέο Έτος 2 0 1 9  να φέρει ειρήνη, χαρά, ευτυχία και υγεία σε όλο τον Κόσμο.

Και του χρόνου με υγεία.

Το Δ.Σ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria