Ευθύνες Γεωργιάδη στο πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ - Τι απαντά (vid) - OlaDeka

Ευθύνες Γεωργιάδη στο πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ – Τι απαντά (vid)

Καλεί Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές να ελέγξουν ποινικά τον πρώην υπουργό. Τι αναφέρει για τη σύζυγο του Στουρνάρα

Ευθύνες του Άδωνη Γεωργιάδη διαπιστώνει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας που αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ και καλεί Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές να ελέγξουν ποινικά τον πρώην υπουργό.

«Κατά πιθανολόγηση επομένως η Επιτροπή μας ζητά να διερευνήσουν Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές το ενδεχόμενο να έχει τελέσει ο Άδωνις Γεωργιάδης το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε όλα τα αδικήματα των διοικητικών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ», αναφέρεται στο πόρισμα της πλειοψηφίας, που δόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στα κόμματα.

Παράλληλα, η Επιτροπή προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραβόπουλου για την προμήθεια των θερμικών καμερών ενώ αναφέρεται και το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου όσον αφορά στη σύμβαση του ΟΚΑΝΑ με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Διερεύνηση προτείνεται και για στελέχη και διοικητικούς υπαλλήλους του Κέντρου.

Τα κεφάλαια με τα οποία ασχολείται το πόρισμα είναι συνολικά επτά: Το δάνειο 225 εκατ. ευρώ, η σύμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον ΟΚΑΝΑ, η διάθεση της διαφημιστικής δαπάνης, η αγορά θερμικών καμερών, η σύμβαση συντήρησης και τροφοδοσίας του κέντρου οροθετικών, η χρηματοδότηση της Μητρόπολης Καισαριανής και η προέλευση της διαφοράς των 89 εκατ. ευρώ που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές.

Αύριο είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να συζητήσει το πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δείτε εδώ το πόρισμα (αρχείο pdf)

Τι αναφέρει για τη σύζυγο του Στουρνάρα

Για τη σύζυγο του κ. Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου αναφέρεται ότι η εταιρεία της έλαβε με απευθείας ανάθεση 315.609 ευρώ « διαδικασία που ‘προτιμούσε’ κατά κόρον το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά τονίζεται η εταιρεία της κ. Στουρνάρα, Mindwork, είχε αναλάβει κατά την ελεγχόμενη περίοδο σειρά έργων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο αντικαρκινικός έρανος είναι από τα μεγάλα θέματα που επίσης τίθενται στο πόρισμα με βασικό ερώτημα αν πράγματι το συνολικό  ποσό του αντικαρκινικού εράνου ανερχόταν στο ύψος των 6.500/000 ευρώ και ακόμη  και στην περίπτωση αυτή, από ποια απολογιστικά στοιχεία αποδεικνύεται η δαπάνη.

Το δάνειο των 225.000.000 ευρώ σχετίζεται με την αγορά εμβολίων και αντιϊικών φαρμάκων και στο  πόρισμα της πλειοψηφίας αναφέρεται ότι «η παραγγελία π.χ. ενός εκατομμυρίου δόσεων εμβολίων, θα οδηγούσε σε νέα παραγγελία ακόμη ενός εκατομμυρίου δόσεων, μόνον όταν είχαν εξαντληθεί οι πρώτες πεντακόσιες ή οκτακόσιες χιλιάδες δόσεις. Αντίθετα, η απόφαση που ελήφθη από τον υπουργό Υγείας μετά από εισήγηση και σχετική απόφαση των υπευθύνων του ΚΕΕΛΠΝΟ (Πρόεδρο, Δ.Σ., Διευθυντή), για αθρόα παραγγελία 16 εκατ. εμβολίων και αντίστοιχο υπέρογκο δανεισμό, ζημίωσε τα Δημόσια Οικονομικά με πρόφαση την προστασία της Δημόσιας Υγείας». Σημειώνεται ότι εμβολιάστηκαν μόλις 300.000 πολίτες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria