Επίσκεψη Υπ. Υγείας στη Φλώρινα - ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού: 27 προσλήψεις και λειτουργία κλειστής νοσηλείας - OlaDeka

Επίσκεψη Υπ. Υγείας στη Φλώρινα – ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού: 27 προσλήψεις και λειτουργία κλειστής νοσηλείας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ: «Έμεινε όρθιο το ΕΣΥ»… «διασώσαμε την δημόσια περίθαλψη σε πείσμα όσων έλεγαν οι Κασσάνδρες όλο το προηγούμενο διάστημα»

Αναβαθμίζονται τα Κέντρα Αποκατάστασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για πρώτη φορά, με Νέους Επιστήμονες με γνώση και Δυνατότητες προσφοράς με πολλαπλασιαστικά θετικά οφέλη για όλους και όλες. Αυτό προκύπτει και από τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού σε Αμύνταιο, Φλώρινα και Πρέσπες.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης) ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, λειτουργεί μια από τις τέσσερις πτέρυγες δυναμικότητας 25 κλινών και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός στην διοίκηση, στους γιατρούς και τους εργαζόμενους του κέντρου, από τις αρχές του 2019 δρομολογείται η ενίσχυσή του, με 25 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, με στόχο τον διπλασιασμό της δυναμικότητας των κλινών του. Για το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου Ανακοινώθηκαν επίσης 15 επιπρόσθετες προσλήψεις μη ιατρικού επικουρικού προσωπικού.

Για το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού ανακοινώθηκαν 17 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ συν 10 προσλήψεις μη ιατρικού επικουρικού προσωπικού. Επίσης για το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού ανακοινώθηκε ότι σε λίγο διάστημα (πιθανόν στο επόμενο δίμηνο) θα λειτουργεί και αυτό με κλειστή νοσηλεία όπως και το αντίστοιχο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου που κατέχει μέχρι στιγμής την αποκλειστικότητα σε όλη την Ελλάδα!

Δείτε τη λίστα με 17 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού για το Άργος Ορεστικό και τις 25 αντίστοιχες για το Αμύνταιο:

47688259_987274691459080_699027071547998208_o

48046615_987274614792421_6414615905199718400_o

Δείτε videos και φωτογραφίες από το oladeka.com


1

2

3

4

5

6

7

 

Δείτε ρεπορτάζ από το dikaiologitika.gr:

Μηνύματα αισιοδοξίας ότι «τα δύσκολα στο χώρο του ΕΣΥ έχουν παρέλθει» και ότι το επόμενο χρονικό διάστημα «θα γίνουν περισσότερα πράγματα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού των νοσοκομειακών μονάδων», εξέπεμψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, από την Φλώρινα.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το νοσοκομείο «Ελένη Δημητρίου» και η 3η ΥΠΕ, όπου βραβεύτηκαν 15 γιατροί από την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι στήριξαν με τις εφημερίες τους τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και της Νεφρολογικής Μονάδας του ακριτικού νοσοκομείου, δήλωσε ότι «καταφέραμε να μην ανασταλεί κανένα κρίσιμο τμήμα ή κλινική σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και πολύ περισσότερο εδώ στην Φλώρινα». «Έμεινε όρθιο το ΕΣΥ» συμπλήρωσε ο κ. Ξανθός και πρόσθεσε: «διασώσαμε την δημόσια περίθαλψη σε πείσμα όσων έλεγαν οι Κασσάνδρες όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι «σχεδόν δύο εκατομμύρια ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν σήμερα ισότιμη πρόσβαση χωρίς διακρίσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας και ανέφερε ότι από δω και στο εξής χρειάζεται “να επιταχύνουμε τα βήματα αναβάθμισης των υπηρεσιών του, να μειώσουμε τις επιβαρύνσεις που έχουν επιβληθεί στους πολίτες και να περιορίσουμε τις ανισότητες σε ό,τι αφορά την φροντίδα υγείας σε άγονες και παραμεθόριες περιοχές όπως η Φλώρινα που βρίσκεται στην εσχατιά της Ελλάδας”.

Αναφερόμενος στους γιατρούς που με την δουλειά και τις εφημερίες που πραγματοποιούσαν στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας, προκειμένου να μην κλείσει ούτε μια μέρα, σημείωσε, ότι πρόκειται για πράξη υψηλής ευαισθησίας και προσφοράς και «οφείλουμε ως πολιτεία να τιμούμε τους ανθρώπους αυτούς. Ο κρίσιμος παράγοντας είναι οι άνθρωποι και στην λειτουργία της κλινικής για την οποία μιλάμε αυτοί έκαναν την διαφορά» κατέληξε. Για 14 μήνες μόνιμοι γιατροί του ΕΣΥ, από νοσοκομειακές μονάδες της κεντροδυτικής Μακεδονίας αλλά και κέντρα υγείας της Θεσσαλονίκης, μετακινούνταν στην Φλώρινα προκειμένου να στηρίξουν την λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής.

Δείτε το facebook post του Σταύρου Γιαννακίδη (Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΕΣΠΑ και των Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- πρώην Αντιπεριφερειάρχης Υγείας):

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria