Διευκρίνιση σχετικά με δημοσιεύματα ιστοσελίδων για το νέο εξεταστικό σύστημα - OlaDeka

Διευκρίνιση σχετικά με δημοσιεύματα ιστοσελίδων για το νέο εξεταστικό σύστημα

Με αφορμή την ομιλία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στη Βουλή και την παρερμηνεία που γίνεται από ορισμένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες σχετικά με το θέμα της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το νέο σύστημα, το Υπουργείο αναφέρει:

Στη σημερινή του ομιλία του ο κ. Γαβρόγλου δεν είπε τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει ήδη εξαγγελθεί. Δηλαδή, ότι το νέο σύστημα, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Ιανουάριο, θα δίνει την δυνατότητα εισαγωγής σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είτε με Πανελλαδικές Εξετάσεις, είτε -για πρώτη φορά- σε συγκεκριμένες σχολές ελεύθερης πρόσβασης, μόνο με το απολυτήριο του Λυκείου.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλία του Υπουργού:

«Όπως καλά γνωρίζετε είμαστε πολύ κοντά στο να νομοθετηθεί η Γ’ Λυκείου. Η Γ’ Λυκείου, στη χώρα μας είναι σχεδόν μια τάξη ‘φάντασμα’. Είμαστε μια χώρα χωρίς Γ’ Λυκείου και για αυτό έχει ευθύνη η κοινωνία στο σύνολο και όχι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι πασχίζουν να της δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο του Λυκείου, να έχουμε πολύ λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και να καταφέρουμε να έχουμε ένα σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται κανείς (και) με μόνο το απολυτήριο».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria