Γούνα - Όταν οι φορείς αυτοδιαψεύδονται... - OlaDeka

Γούνα – Όταν οι φορείς αυτοδιαψεύδονται…

Γράφει ο Θανάσης Μπατσόπουλος

Πάντα από τότε που εδώ και χρόνια ζω τη συνταξιοδοτική μου ζωή μακριά από την ενεργό επιχειρηματική μου δραστηριότητα σαν γουνοποιός και την ενασχόληση μου με τα συνδικαλιστικά -που δόξα τω θεώ τα γνωρίζω πάρα πολύ καλά-  δείχνω απεριόριστο το ενδιαφέρον μου σε ότι αφορά στην εξέλιξη της γουνοποιίας στην περιοχή, πόσο μάλλον τώρα που περνάει την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση της.

Αυτός είναι ο λόγος που με ενδιαφέρον και προσοχή διαβάζω τα δημοσιεύματα που αφορούν στη γούνα όπως και αυτό το τελευταίο που έχει σχέση με τις εκλογές του συνδέσμου γουνοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας» της Σιάτιστας. Θέλω όμως για άλλη μία φορά να πώ, όπως και άλλες πολλές φορές, πως εκφράζω τον θαυμασμό μου όχι μόνο για τον επαγγελματικό τρόπο που λειτουργούν οι γουνοποιοί της Σιάτιστας, αλλά και άλλο τόσο, για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν για τη συμμετοχή τους στα συνδικαλιστικά του επαγγέλματος, γεγονός μάλιστα που διαφαίνεται από το ότι μέλη της «οικογένειας» τους, για χρόνια πλειοψηφούν στη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και την διοικούν, αλλά και μέλος τους με μια ευρύτερη έννοια ηγείται της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Κάτι που στην αντίστοιχη οικογένεια των γουναράδων της Καστοριάς, δυστυχώς σημειώνεται αρνητικό πρόσημο από τη στιγμή που οι επαγγελματίες της Καστοριάς δείχνουν εγκληματική αδιαφορία με το να μη συμμετέχουν στις εκλογές του Συνδέσμου τους και μη πληρώνοντας τη συνδρομή τους.

Πληροφορήθηκα λοιπόν από τοπική ιστοσελίδα τα αποτελέσματα των εκλογών όχι μόνο για την ανάδειξη του Δ/Σ του Συνδέσμου Γουνοποιών Σιάτιστας, αλλά και για την εκλογή των εκλεκτόρων που θα συμμετάσχουν και στην εκλογή του Δ/Σ της ΕΟΓ όπου μάλιστα εκτροφείς γουνοφόρων ζώων που τυγχάνει να είναι και γουνοποιοί, συμμετείχαν στη διαδικασία αυτή είτε από ατομικές φιλοδοξίες τους είτε για οποιονδήποτε άλλον θεμιτό για εκλογές λόγο και κατάφεραν να εκλέξουν τέσσερις εκλέκτορες οι οποίοι όμως μαζί με αυτούς που θα εκλεγούν από τον Σύνδεσμο Εκτροφέων, αν καταφέρουν και εκλεγούν και στο Δ/Σ της ΕΟΓ, ε, τότε ας μην μας πουν πως δεν θα είναι ρυθμιστές στην εκλογή του προεδρείου της Ομοσπονδίας, κάτι που επεσήμανε εύστοχα ο συντάξας το κείμενο της ιστοσελίδας του οποίου τα συμπεράσματα μάλιστα είναι απόρροια και των αποτελεσμάτων του ρεπορτάζ από επικοινωνίες με τους συντελεστές της εκλογικής διαδικασίας.

Ύστερα από τα πιο πάνω αυτό που μ΄ έκανε να ταλαιπωρήσω τη λογική μου είναι να βρω μια απάντηση, προς τι το κείμενο της διάψευσης του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Εκτροφέων με απαράδεκτα υπονοούμενα προς τον υπεύθυνο του κειμένου για τις εκλογές που ο ίδιος ο πρόεδρος επιβεβαίωσε κατά τη διαδικασία του ρεπορτάζ τηλεφωνικά στον ίδιο τον αρθρογράφο αλλά λίγο μετά προσωπικά και σε εμένα. Και εκτός αυτών, οφείλει νομίζω μια απάντηση ο πρόεδρος των εκτροφέων στην εξής ερώτηση: Γιατί ενέπλεξε την ΕΟΓ σε αυτή την ιστορία συντάσσοντας το κείμενο της διάψευσης με αριθμό πρωτοκόλλου της ΕΟΓ αποστέλλοντας το μάλιστα από το e-mail της Ομοσπονδίας, από τη στιγμή που και γραφεία διατηρεί ο Σύνδεσμος του οποίου προεδρεύει και πρωτόκολλο δικό του διαθέτει.

Αυτό και ασφαλώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί εύκολα από δεύτερη ιδιότητα που επίσης διαθέτει αυτή του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας δηλαδή. Πόσο μάλλον αν αυτό το γεγονός τελεί και υπό της έγκρισης του Δ/Σ της Ομοσπονδίας, δημιουργώντας έτσι και άλλου είδους συνειρμούς.

Το τελικό όμως και αμείλικτο ερώτημα είναι το εξής: Τελικά τι ακριβώς διέψευσε ο πρόεδρος; Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών του Συνδέσμου της Σιάτιστας; Το ότι αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την ενίσχυση των εκτροφέων; Μα όλα αυτά τα επιβεβαίωσε σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους ο ίδιος!

Τελειώνοντας θα έλεγα πως θα πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η ελεύθερη διακίνηση των ειδήσεων και της έκφρασης που μεταδίδονται στα πλαίσια της δεοντολογίας και των κανόνων της και όχι να απειλούνται με ξυλοδαρμούς οι συντελεστές της, αν θέλουν οι ιθύνοντες να διαφυλάξουν το κύρος και την ιστορία των φορέων της γούνας που υπηρετούν.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι φορείς έχουν συνδράμει στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria