Handball - Απίστευτη Εθνική, νίκησε και την Πορτογαλία - OlaDeka

Handball – Απίστευτη Εθνική, νίκησε και την Πορτογαλία

Συμμετείχαν και οι δύο Καστοριανές Αγνή Ζυγούρα και Βάσια Γκάτζιου

Η Εθνική γυναικών πήρε μία τεράστια νίκη επί της Πορτογαλίας με 15-16 στο Αμύνταιο, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον προκριματικό όμιλο και ελπίζει σε πρόκριση στα μπαράζ του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019.

Χωρίς τη Λαμπρίνα Τσάκαλου που παρακολουθούσε από την κερκίδα με κάταγμα στον παράμεσο του δεξιού χεριού και την Αγνή Ζυγούρα να παίζει με θλάση στον τετρακέφαλο, οι πιθανότητες μόνο με την ελληνική ομάδα δεν ήταν.

Κι όμως… Με αποθέματα ψυχής τεράστια, με την Κεπεσίδου να είναι απαράμιλλη και να τελειώνει τον αγώνα με 22 επεμβάσεις, την Κατερίνα Βαφειάδου να γιορτάζει εκτός κι εντός γηπέδου με την εμφάνισή της και όλα τα κορίτσια να δίνουν όλα τα αποθέματα των δυνάμεων τους, το ελληνικό χάντμπολ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη στο κλειστό του Αμυνταίου με 15-16, απέναντι σε μία ομάδα που είναι αρκετές θέσεις πιο πάνω από εμάς στην κατάταξη.

Ουσιαστικά με τις δύο νίκες επί της Ιταλίας και της Πορτογαλίας η Εθνική πέτυχε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της στον προκριματικό όμιλο του Αμυνταίου και πήρε τη δεύτερη θέση. Πλέον πρέπει να περιμένει έως την άλλη Κυριακή, ώστε να διεξαχθούν οι υπόλοιποι τρεις προκριματικοί όμιλοι και να μάθει αν θα προκριθεί στα μπαράζ του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2019.

Το πρώτο μέρος ήταν καθαρά υπόθεση των δύο τερματοφυλάκων, Κεπεσίδου και Γκόις. H Εθνική μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 1-2 στο 3:30, αλλά ακολούθησε ένα εικοσάλεπτο χωρίς γκολ με την Γκόις να έχει δέκα επεμβάσεις έως το 23:30. Παρ’ όλα αυτά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ισόπαλο στο 25′ (4-4) χάρη στην εκπληκτική Κεπεσίδου που είχε 12 επεμβάσεις και δεν επέτρεψε στην πορτογαλική ομάδα να ξεφύγει.
Με γκολ της Βαφειάδου η Εθνική πέρασε μπροστά στο σκορ στο 28:50 (4-5) και αυτό ήταν το σκορ του πρώτου μέρους με την Κεπεσίδου να αποκρούει πέναλτι σε νεκρό χρόνο, να κλείνει το τριαντάλεπτο με 14 επεμβάσεις και να αφήνει την Πορτογαλία για 15 λεπτά χωρίς γκολ.

Με το πάθος να ξεχειλίζει, την Κεπεσίδου να συνεχίζει στο ίδιο απίστευτο τέμπο, τους 500 φιλάθλους να ξεσηκώνονται και κυρίως με καλές επιλογές στην επίθεση, η Εθνική ξέφυγε με 5-9 στο 38:00. Η Πορτογαλία αντέδρασε και μείωσε σε 9-10 στο 47′ αναγκάζοντας τον Μενέλαο Δανήλο να πάρει τάιμ άουτ, ωστόσο η επιθετική δυστοκία συνεχίστηκε και η Πορτογαλία ισοφάρισε σε 10-10 στο 48:00. Στο 52:00 η Στουγιαννίδου έκανε το 10-11 βάζοντας τέλος σε ένα νεκρό επιθετικό διάστημα 11 λεπτών. Στα λεπτά που ακολούθησαν στον αγωνιστικό χώρο έπεφταν κορμιά. Με τη Βαφειάδου να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα γκολ και τις Πορτογάλες να απαντούν οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο με το σκορ 13-13. Με ένα καταπληκτικό σουτ η Βαφειάδου έκανε το 13-14 στο 55:30 και η ίδια, πραγματικά ασυγκράτητη έκανε το 13-15 στο 57:00. Η Πορτογαλία μείωσε στο 57:30 σε 14-15, αλλά τη λύση έδωσε η Φράγκου στο 58:10 κάνοντας το 14-16 και ανάγκασε τον Ούλισες Περέιρα να πάρει το τελευταίο του τάιμ άουτ. Ένα δίλεπτο στην Έλσα Μάστακα στο 58:30 έφερε αριθμητικό πλεονέκτημα στις Πορτογάλες που μείωσαν άμεσα σε 15-16 και πλέον ήταν η σειρά του Μενέλαου Δανήλου να πάρει τάιμ άουτ. Ακόμη ένα δίλεπτο στη Βαφειάδου, που σούταρε μετά από υπόδειξη φάουλ άφησε την Εθνική με τέσσερις παίκτριες γηπέδου, όμως αυτό το ματς δεν έμελλε να χαθεί. Στην τελευταία επίθεση της Πορτογαλίας η ελληνική άμυνα πήρε επιθετικό φάουλ και τα τελευταία δευτερόλεπτα κύλησαν με τη μπάλα σε ελληνικά χέρια.

Πορτογαλία – Ελλάς 15-16 (ημίχρονο 4-5)
Πορτογαλία (Περέιρα): Γκόις, Φερέιρα Λόπες 2, Μοντέιρο, Ροντρίγκεζ 1, Μοργκάδο, Ολιβέιρα, Σοάρες, Ντα Σίλβα 3, Φερέιρα, Βιέρα 4, Αρμάντο, Φερνάντες 1, Εμίδιο 4, Σόουζα, Σίσσε, Ρεσέντε.
Ελλάς (Δανήλος): Κεπεσίδου 1, Βασιλειάδου, Φράγκου 1, Ανδρίτσου, Στουγιαννίδου 3, Μούρνου, Μάστακα 2, Αργυροπούλου, Σαραντάκου, Γκάτζιου 1, Ζυγούρα, Ράτσικα, Βαφειάδου 8, Μανιά, Καρέλα, Καραχαρίση.
Διαιτητές: Μερτζ – Σίλια (Γερμανία). Δίλεπτα: 2-4. Πέναλτι: 2/4 – 2/5

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria