BLACK FRIDAY - OlaDeka

BLACK FRIDAY

Γράφει ο Φίλιππος Θεοδώρου

Είναι η 4η Παρασκευή του Νοεμβρίου, ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών. Πρόκειται για μια ξενόφερτη συνήθεια, θεσμό και συγκεκριμένα για μια αμερικανόφερτη συνήθεια.
Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια από τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και δίνουν μεγάλες προσφορές ως και 90% κυρίως Η.Π.Α. Η Black Friday δεν είναι επίσημη αργία, όμως στη χώρα μας αντί για μία ημέρα το κάναμε 4ημερο ή και ολόκληρη εβδομάδα, έτσι στην ελληνική αγορά η «Black Friday» εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε «BLACK WEEK».

Παράλληλα δημιουργείται μια μεγάλη αργία που αυξάνει τον αριθμό των δυνητικών αγοραστών. Το μόνο σίγουρο είναι πώς η B.Friday είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους σε πολλές εταιρίες. Μάλιστα τα καταστήματα πλέον επεκτείνουν τις προσφορές τους , αντί να επικεντρώνονται μόνο στην ημέρα αυτή ή και το Σαββατοκύριακο. Δηλαδή κάθε χρόνο αυτή την εποχή, παρουσιάζεται αγοραστική υστερία και έλλειψη αποθεμάτων, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση φαύλου κύκλου ανατροφοδότησης της ζήτησης.

Η “Black Friday” στην Ελλάδα εισήχθη για πρώτη φορά πρίν από μερικά χρόνια. Πρέπει να αναφέρω πώς τυχόν εξωφρενικές προσφορές των ημερών πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και προγραμματισμό. Οι καταναλωτές, πριν ψωνίσουν, πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς. Όπως και να έχει, φέτος το Black Friday, θα είναι και πάλι εδώ. Έτσι , πρέπει να σκεφτείς ποιο προϊόν καλύπτει την ανάγκη σου καλύτερα και να φροντίσεις να το βρεις, διαθέσιμο, και στην καλύτερη δυνατή τιμή.
Τέλος, άραγε γιατί δεν υπάρχει B.F. σε καύσιμα, σε τρόφιμα και αν στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει Μαύρη Παρασκευή γιατί να μην υπάρξει και Τρελή Τετάρτη στο άμεσο μέλλον;

Πάντως B.F. στην ενημέρωση σας δεν υπάρχει……..άντε και καλά σας Ψώνια.

Φίλιππος Θεοδώρου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria