7 κορυφαίοι πολιτικοί καλούνται να καταθέσουν - OlaDeka

7 κορυφαίοι πολιτικοί καλούνται να καταθέσουν

NOVARTIS GATE

Ως ύποπτοι για τη Novartis – Αρχίζει η παρέλαση μεγαλόσχημων στην Εισαγγελία Διαφθοράς

ΑΡΧΙΖΕΙ τις επόμενες μέρες η παρέλαση μεγαλόσχημων πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της NOVARTIS από τα εισαγγελικά γραφεία.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για το γιγαντιαίο σκάνδαλο.

Οι καταθέσεις των υπόπτων αποκτούν τεράστιο ενδιαφέρον με δεδομένο ότι θα ερωτηθούν για όσα τους καταλογίζουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων σε συνδυασμό με μία σειρά από στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή των οικονομικών εισαγγελέων καίνε στην κυριολεξία τρεις από τους δέκα πολιτικούς.

Δεν αποκλείεται μάλιστα δύο εξ αυτών να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με προφυλάκιση με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς εκτιμούν ότι οι καταθέσεις των πολιτικών που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο ενδέχεται να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα μήνα.

Βέβαια δεν αποκλείεται η διαδικασία να επιμηκυνθεί χρονικά γιατί θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι περισσότεροι θα ζητήσουν προθεσμία.

Η παρέλαση των πολιτικών από τα εισαγγελικά γραφεία φορτίζει επικίνδυνα και το πολιτικό κλίμα.

Η σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση αναμένεται να πάρει μετωπικό χαρακτήρα.

Ήδη η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ μιλούν για πολιτικές διώξεις χαρακτηρίζοντας τη διερεύνηση υποθέσεων δημοσίου συμφέροντος ως δήθεν σκευωρία.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου Τύπου ενώ επιχειρείται και μία πρωτοφανής απόπειρα κατατρομοκράτησης των δικαστών.

Βέβαια η εξέλιξη του σκανδάλου της NOVARTIS κρύβει μεγάλες εκπλήξεις.

Καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή αποκάλυψε στην KONTRA NEWS ότι πολύ σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία φωτιά που θα φέρουν σε δύσκολη θέση όσους μιλούν ανεύθυνα για κατασκευασμένα σκάνδαλα και σκευωρίες.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να φοβάται τη Δικαιοσύνη αν είναι αθώος.

Γι’ αυτό οι οργισμένες αντιδράσεις κάποιων από τους υπόπτους αποκαλύπτουν την αγωνία τους για τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Δικαιοσύνη.

Η ολοκλήρωση της διερεύνησης του γιγαντιαίου σκανδάλου της NOVARTIS συμπίπτει χρονικά με την εξέλιξη και άλλων πολύκροτων υποθέσεων δημοσίου συμφέροντος που έχουν σχέση με τις τράπεζες, τα δάνεια των κομμάτων και βεβαίως τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας για τα οποία δρομολογείται η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Τα σκάνδαλα αναμένεται να αποτελέσουν το πεδίο σκληρής αναμέτρησης και σύγκρουσης ανάμεσα στο παλιό σύστημα και την κυβέρνηση.

Πρόκειται για μία σύγκρουση που θα κυριαρχήσει μέχρι τις εκλογές, με την κυβέρνηση να διατρανώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συγκαλύψει τις ευθύνες κανενός.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria