Τσίπρας: 820 εκατ. στους ενστόλους έως το τέλος του μήνα - OlaDeka

Τσίπρας: 820 εκατ. στους ενστόλους έως το τέλος του μήνα

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών σε εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Μέγαρο Μουσικής

«Βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδας. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα να απονείμω τις τιμητικές πλακέτες στους πρωτοπόρους αεροπόρους μας που σχεδόν 50 χρόνια πριν άνοιξαν ουρανούς για τις επόμενες γενιές. Βρίσκομαι ανάμεσα σε στελέχη που υπηρετούν για δεκαετίες με αυταπάρνηση, αλλά και τους επόμενους τους Ίκαρους που περιμένουν τη σειρά τους». Αυτό ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας τον χαιρετισμό του στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιεί σήμερα η Πολεμική Αεροπορία, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», στο Μέγαρο Μουσικής. Παρών στην εκδήλωση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών στους ενστόλους, ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: «Προχωράμε λοιπόν αύριο δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, εις ό,τι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς».

Επιπλέον, σχολίασε το εξής: «Είναι επιλογή μας να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε αποφάσεις δικαστικές αποφάσεις». Πρόσθεσε ότι ότι υπήρξαν και άλλες σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων τα προηγούμενα χρόνια, τις οποίες δεν υιοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Επομένως, πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης και όχι νομικής δέσμευσης», σημείωσε.

Για την προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στο κοινωνικό σύνολο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε τα εξής: «Μόνο φέτος με την έγκαιρη μεταφορά από μέσα της Αεροπορίας, σώθηκαν 914 άνθρωποι από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και πως στον τομέα της έρευνας και διάσωσης, φέτος με μέσα της Αεροπορίας σε συνεργασία με άλλους φορείς των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, διασώθηκαν 175 συνάνθρωποί μας».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria