Το κράτος χασισοφυτεία προσάγει Βορειοηπειρώτες μετά την κηδεία – 20 στα αλβανικά κρατητήρια - OlaDeka

Το κράτος χασισοφυτεία προσάγει Βορειοηπειρώτες μετά την κηδεία – 20 στα αλβανικά κρατητήρια

Στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου προσήχθησαν από την αλβανική Αστυνομία τέσσερα κορυφαία στελέχη της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Πρόκειται για τους Μπάμπη Καραθάνο, Πρόεδρο του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Θωμά Στέφο, Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ, Χρήστο Ντούτση, πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης και Ανδρέα Κούρτη, Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης.

Έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις αλβανικές Αρχές για το λόγο της προσαγωγής και ανάκρισης των τεσσάρων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο ίδιος κι ακόμη 4 άτομα, είναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως είπε να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψή του από τις αλβανικές Αρχές.

Την δια στιγμή τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για πάνω από 20 άτομα μέχρι στιγμής τα οποία κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου.

Μάλιστα, δίνουν και τα ονόματα ορισμένων εκ των προσαχθέντων. Πρόκειται για τους Ηλία ΘάνοΚωνσταντίνο ΓκιζέληΠύρρο Παναγιώτη.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας οδηγήθηκε το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία στο χωριό Βουλιαράτες.

Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από όλα τα χωριά της Βόρειας Ηπείρου και από πολλές περιοχές της Ελλάδας για το ύστατο χαίρε.

Βρέθηκαν εκεί, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετέχοντας στον θρήνο και το πένθος της οικογένειας.

Άλλοτε κλαίγοντας γοερά, κι άλλοτε ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και τραγουδώντας μοιρολόγια -ακολουθώντας τη φωνή του Ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα, περπάτησαν στη νεκρική πομπή στο νεκροταφείο των Βουλιαράτων.

Σημειώνεται ότι μετά την κηδεία του 35χρονου ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του ομογενούς στον δρόμο Αργυροκάστρου-Κακαβιάς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria