«Στα πιστόλια εμείς βγάζουμε κανόνια» - «Εμφύλιος» χαμηλής τιμής στο Fur Shopping Festival 2018 - OlaDeka

«Στα πιστόλια εμείς βγάζουμε κανόνια» – «Εμφύλιος» χαμηλής τιμής στο Fur Shopping Festival 2018

«ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ»

Το φετινό Fur Shopping Festival, έμελλε να φιλοξενήσει το 2ο επεισόδιο της σειράς «εμφύλιος χαμηλής τιμής», που έχει ξεκινήσει σε ένα άλλο πεδίο φέτος στην Χαλκιδική. Τα τελευταία χρόνια, μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για την πολιτική ιδιαίτερα χαμηλών τιμών που αναπτύσσουν ορισμένες γουνοποιητικές εταιρίες. Κάποιοι το ονόμασαν απλά ανταγωνισμό, κάποιοι άλλοι αναγκαστική στρατηγική λόγω κρίσης και συσσώρευσης μεγάλου στοκ, ενώ κάποιοι άλλοι, κακή τακτική που μπορεί να επιφέρει κατάρρευση του κλάδου μακροπρόθεσμα αφού απομακρύνει τη γούνα από τον φυσικό της χώρο που δεν είναι άλλος από εκείνον του πολυτελούς προϊόντος.

Το oladeka.com συνομίλησε με αρκετούς γουνοποιούς κατά τη σημερινή πρεμιέρα του FSF. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι η επισκεψιμότητα, η δυσκολία στην πώληση και τα πρώτα αποτελέσματα, ήταν αναμενόμενα αν αναλογιστεί κάποιος την γενικότερη πορεία του κλάδου το τελευταίο διάστημα.

Αρκετοί όμως -κυρίως Καστοριανοί– προσέθεσαν μια νέα διάσταση. «Παρακολουθούμε τόσα χρόνια, τους συνήθεις υπόπτους να κάνουν πάρτι στις πλάτες μας. Συμμετέχουμε όλοι σε εκθέσεις και αγορές, προσελκύουμε μαζικά πελάτες και αυτοί, ξεπουλάνε σε εξοργιστικά χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα, εμείς που προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές, να κάνουμε του κομπάρσους. Αυτό πλέον τελειώνει! Αν έτσι το θέλουν, εμείς στα δικά τους «πιστόλια» θα βγάλουμε «κανόνια». Αυτοί το ξεκίνησαν, και αφού το συνεχίζουν, μπαίνουμε και εμείς στην αρένα και όποιος αντέξει, όσο αντέξει!» 

Είναι τα πιο χαρακτηριστικά λόγια ενός από εκείνους τους νέους «παίκτες» που μπήκανε στο τερέν μιας μάχης με απρόβλεπτο τέλος που προσθέτει περισσότερη αγωνία σε όλη την τοπική κοινωνία η οποία επηρεάζεται θέλει δεν θέλει, από την κάθε εξέλιξη στον κλάδο της γουνοποιίας.

Εντύπωση μας προκάλεσε επίσης ότι αυτός ο…πόλεμος αποκτά πλέον και τοπικά χαρακτηριστικά αφού οι συνομιλητές μας, χαρακτηρίζουν την πολιτική ξεπουλήματος, «Σιατιστινή εφεύρεση» και ζητούν την απομόνωση των συγκεκριμένων γουνεμπόρων από εκδηλώσεις και φορείς της Καστοριάς!

Ας ευχηθούμε, η αγορά να βρει τη λύση με αυτορρύθμιση κάποια στιγμή, γιατί απ ότι φαίνεται οι άνθρωποι της δεν το καταφέρνουν…

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

 

38

20181101_131740

20181101_131820

FUR-FESTIVAL-2018

 

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria