Πολίτης της πΓΔΜ ομολόγησε ότι ξήλωσε τις κολώνες οριογραμμής στα σύνορα - OlaDeka

Πολίτης της πΓΔΜ ομολόγησε ότι ξήλωσε τις κολώνες οριογραμμής στα σύνορα

Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της πΓΔΜ

Από την μεριά της πΓΔΜ προέρχεται ο δράστης ο οποίος κατέστρεφε τις πυραμίδες οριογραμμής στη σύνορα με την Ελλάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας.  Πριν μερικές μέρες είχε προκαλέσει αίσθηση στη περιοχή το ξήλωμα 105 τσιμεντένιων πυραμίδων, οι οποίες οριοθετούν τη συνοριογραμμή ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ.

Οι ελληνικές Αρχές από την πλευρά τους διεξήγαγαν έρευνες μεταξύ των χωριών Μεσόκαμπος και Αχλάδα στο νομό Φλώρινας, ενώ  περιπολικά της αστυνομίας και του στρατού παρουσία και εισαγγελικού λειτουργού «χτένισαν» μέσα στο Σαββατοκύριακο την περιοχή  όπου ξηλώθηκαν οι 105 πυραμίδες.  Σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της πΓΔΜανακοίνωσε ότι ένας πολίτης της χώρας ομολόγησε πως είναι τελικά ο δράστης της καταστροφής των πυραμίδων οριογραμμής.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της πΓΔΜ:

«Το Περιφερειακό Κέντρο Συνοριακών Υποθέσεων “Νότος” διαλεύκανε το συμβάν της 23ης τρέχοντος μηνός, όταν από τις 14:00 έως τις 20:00 άγνωστος προκάλεσε φθορές και μετακίνησε τις πινακίδες οριογραμμής μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Ελλάδας. Μετά από ενέργειες που έλαβαν χώρα διαπιστώθηκε ότι δράστης του αδικήματος “φθορά ξένης περιουσίας” είναι ο Μπ.Μ., 36 ετών, από το χωριό Γκερμιάν του Μοναστηρίου. Ο Μπ. Μ. κλήθηκε για κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα, όπου ομολόγησε την πράξη του. Σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μοναστηρίου, και σε συνέχεια της πλήρους στοιχειοθέτησης της υπόθεσης, εναντίον του εν λόγω προσώπου θα ασκηθεί ποινική δίωξη».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria