Μάρτυρας-κλειδί «δείχνει» πολιτικό πρόσωπο στην υπόθεση του C4i - OlaDeka

Μάρτυρας-κλειδί «δείχνει» πολιτικό πρόσωπο στην υπόθεση του C4i

Στον εφέτη  ειδικό ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη φαίνεται πως παρουσιάστηκε αυτοβούλως μάρτυρας, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε στοιχεία για μίζες

Μάρτυρας «κλειδί» φέρεται να «δείχνει» πολιτικό πρόσωπο εμπλεκόμενο σε μίζα στην υπόθεση ανάθεση του έργου C4i το 2003 στην αμερικανική SAIC.

Ειδικότερα, στον εφέτη  ειδικό ανακριτή Δημήτρη Ορφανίδη που χειρίζεται την υπόθεση, φαίνεται πως παρουσιάστηκε αυτοβούλως -σύμφωνα με πληροφορίες- πριν περίπου ένα μήνα μάρτυρας, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε στοιχεία για μίζες εμπλέκοντας σε δωροδοκία πολιτικό, μέλος του τότε ΚΥΣΕΑ.

Πλέον, αναμένεται ο δικαστικός λειτουργός να διαβιβάσει τις επόμενες ημέρες τη δικογραφία στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Σημειώνεται, πως πρόκειται για την έρευνα που γίνεται σχετικά με την ανάθεση του έργου στην αμερικανική εταιρία SAIC, καθώς σχετικά με την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I αναμένεται να ρίξει φως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς η δίκη ξεκίνησε στις αρχές του δικαστικού έτους.

Για την υπόθεση της προμήθειας του C4I από την κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens, βρίσκονται στο εδώλιο 17 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria