Λύση στο αρδευτικό του Γέρμα υποσχέθηκε η Τελιγιορίδου – Επιφυλακτικοί, ωστόσο οι αγροκτηνοτρόφοι της περιοχής - OlaDeka

Λύση στο αρδευτικό του Γέρμα υποσχέθηκε η Τελιγιορίδου – Επιφυλακτικοί, ωστόσο οι αγροκτηνοτρόφοι της περιοχής

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου, πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες στον Γέρμα (το πρώτο χωριό της Δυτικής Μακεδονίας) σε κτηνοτροφική παραγωγή, όπου και συζήτησε με τους αγροκτηνοτρόφους της περιοχής για τα προβλήματα που τους απασχολούν.


Ως προτεραιότητα έθεσε το θέμα του αρδευτικού δικτύου, ώστε το φράγμα του Γέρμα να καταστεί λειτουργικό και η αγροτική παραγωγή επιτέλους να βρει λύση στην άρδευση των καλλιεργειών, έργο το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα βελτιώσει το αγροτικό εισόδημα και θα αλλάξει την εικόνα όλης της αγροτικής παραγωγής της περιοχής.

«Πρόκειται για ένα έργο που το ακούω πάνω από δέκα χρόνια και παρά το γεγονός ότι είναι… ώριμο, όσον αφορά τη μελέτη, δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα. Μπορεί στον Γέρμα να έχει κατασκευαστεί εδώ και χρόνια το φράγμα, ωστόσο, ουσιαστικά, είναι σαν να μην υπάρχει, αφού δεν προχώρησε το αρδευτικό», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Τελιγιορίδου η οποία δεσμεύτηκε ότι το έργο που είναι προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ θα ενταχθεί στα Π.Α.Α., δίνοντας έτσι οριστική λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και ειδικότερα των αγροτών.

Στα υπόλοιπα θέματα της συζήτησης με τους αγροκτηνοτρόφους, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στις τιμές παραγωγών γάλακτος και στα μέτρα που πήρε το Υπουργείο για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, στην απλοποίηση των αδειών λειτουργίας νέων κτηνοτροφικών μονάδων, στη μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών κ.α.

Από την πλευρά τους οι αγροκτηνοτρόφοι έδειξαν επιφυλακτικοί στα περισσότερα θέματα και ειδικότερα στο αρδευτικό τονίζοντας χαρακτηριστικά : «Χορτάσαμε από υποσχέσεις για το φράγμα του Γέρμα. Μας κοροϊδεύουν πάνω από 10 χρόνια για την ολοκλήρωση του αρδευτικού. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει από εδώ Υπουργοί, Βουλευτές, Περιφερειάρχες,  πρώην Νομάρχες, Δήμαρχοι, Πολιτευτές δίνοντας την ίδια υπόσχεση. Στον κατάλογο αυτόν προστέθηκε τώρα και η νέα Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης, δίνοντας και αυτή την δικιά της υπόσχεση. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για το αν τελικά θα γίνει το αρδευτικό, μιας και γνωρίσαμε την πλήρη αδιαφορία όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσαν με αγανάκτηση στο sentranews.gr οι αγροκτηνοτρόφοι του Γέρμα και συμπλήρωσαν «Η κ. Τελιγιορίδου είναι η τελευταία μας ελπίδα μιας και σήμερα κατέχει την κατάλληλη θέση στο Υπουργείο και έχει περισσότερες δυνατότητες να προχωρήσει το έργο του αρδευτικού, που για εμάς είναι έργο πνοής. Αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ», υποστήριξαν χαρακτηριστικά.


Δείτε στο video αποσπάσματα από την συνάντηση και δηλώσεις των αγροκτηνοτρόφων

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria