Λευτέρης Πετρούνιας: Συγκινήθηκα μπροστά στις ελληνικές σημαίες - OlaDeka

Λευτέρης Πετρούνιας: Συγκινήθηκα μπροστά στις ελληνικές σημαίες

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε θριαμβευτής στην Ελλάδα και μίλησε για το 9ο σερί χρυσό

Επιστρέφοντας στη χώρα μας, ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε υπερήφανος και αναφέρθηκε στην υπόσχεση που είχε δλωσει στους Ελληνες.

«Σίγουρα θεωρούσα πολύ κρίμα ενώ πιστεύω στον εαυτό μου να χάσουμε μια συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση. Έχω υποσχεθεί στους Έλληνες ότι θα συνεχίσουμε το σερί που έχουμε ξεκινήσει από το 2015. Γνωρίζοντας ότι θα μπω στο χειρουργείο, είπαμε να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια. Έπαιξε ρόλο ο προπονητής και ο γιατρός μου για να μπω ευχαριστημένος στο χειρουργείο. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Πήγα στην Ντόχα μόνο για να διεκδικήσω και πάλι τον τίτλο».

Για το τι διαφορετικό είχε αυτό το χρυσό σε σχέση με τα υπόλοιπα, ο κορυφαίος αθλητής απάντησε: «Το διαφορετικό είναι ότι δεν είχα κάνει κανένα πρόγραμμα, καμία προετοιμασία γι’ αυτό τον αγώνα. Το τελευταίο αγωνιστικό πρόγραμμα ήταν στο ευρωπαϊκό. Από τότε κατευθείαν στον προκριματικό. Ήταν μεγάλο στοίχημα για μένα αυτός ο αγώνας».

Λευτέρης Πετρούνιας

Για τον μεγάλο του αντίπαλο Άρτουρ Ζανέτι και το άγχος που είχε στον αγώνα, σχολίασε: «Καταρχάς θέλω να πω δύο πράγματα. Έφτασα σε αυτή τη διοργάνωση χωρίς να έχω καθόλου πίεση. Όταν έφτασα στον αγώνα είδα πολλές ελληνικές σημαίες, είδα περισσότερους από 1.000 Έλληνες. Όταν τους είδα, αγχώθηκα κάπως και συγκινήθηκα. Μετά την προσγείωσή μου ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρω. Με άγχωσε η προσπάθεια του Βραζιλιάνου, ήταν ένας πολύ σημαντικός αντίπαλος».

petr1.jpg
petr3.jpg

Αήττητος έφερε ένα ακόμη χρυσό

Ο Πετρούνιας είναι αήττητος τα τελευταία 3 χρόνια σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις (Ολυµπιακούς Αγώνες, Παγκόσµια και Ευρωπαϊκά) και θέλει να συνεχίσει το σερί του µέχρι το 2020 στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Πλέον συμπεριλαμβάνεται στους τρεις κορυφαίους γυµναστές κρίκων παγκοσµίως από το 1903!

Παράλληλα συνεχίζει την αήττητη πορεία του στο αγώνισμα και πλησιάζει το φοβερό σερί του τεράστιου Ιταλού Γιούρι Κέκι που μετράει 5 συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Η εκτέλεση του προγράμματος των 90 δευτερολέπτων ήταν άψογη και στην έξοδο «καρφώθηκε» στο στρώμα ανοίγοντας το δρόμο για τον θρίαμβο.

Ο Πετρούνιας αγκάλιασε τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, αποθεώθηκε από δεκάδες Ελληνες που με ελληνικές σημαίες πανηγύρισαν την επιτυχία του και έστειλε ένα ζεστό φιλί στην αγαπημένη του Βασιλική Μιλλούση που παρακολουθούσε με αγωνία την προσπάθεια του. Την Δευτέρα αναμένεται να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για λεπτή επέμβαση στον ώμο του ελπίζοντας πως θα είναι και πάλι έτοιμος την Άνοιξη.

ΕΘΝΟΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria