Καστοριά - Κάλεσμα στην απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου - OlaDeka

Καστοριά – Κάλεσμα στην απεργία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝITΩΝ ΓΟΥΝΑΣ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ- ΔΕΡΜΑΤΟΣ-ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

GOUNERGATES

        Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, αποφάσισε την προκήρυξη Πανελλαδικής Απεργίας για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018 και το συντονισμό, την οργάνωση της διεκδίκησης και της πάλης από κοινού με άλλους κλάδους προτάσσοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, τις ανάγκες των εργαζομένων.

Στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα όπως και στην συντριπτική πλειοψηφία των άλλων κλάδων οι εργοδότες αρνούνται την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντεργατικού νομικού πλαισίου με το οποίο τους εξόπλισαν οι κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και το οποίο η σημερινή κυβέρνηση διατηρεί αναλλοίωτο Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέρριψε για άλλη μια φορά την πρόταση της ΟΕΚΙΔΕ και των συνδικάτων του κλάδου που κάναμε από κοινού με άλλες 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις όλης της χώρας για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για αυξήσεις και κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Αποτελούν πρόκληση τα ψέματα περί επαναφοράς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τα προεκλογικά τερτίπια, τα όποια ψίχουλα – κοροϊδία με τα οποία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται οι τεράστιες απώλειες, τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά ούτε και οι νέες απώλειες που έρχονται την επόμενη περίοδο, την αφαίρεση ενός ακόμα μισθού από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, την συνέχιση των θυσιών στο όνομα της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων Η πείρα των τελευταίων χρόνων αλλά και πριν την εκδήλωση της κρίσης μας δείχνει ότι δεν πρόκειται να δούμε χαΐρι οι εργαζόμενοι αν περιμένουμε από στημένους κοινωνικούς διαλόγους και επιτροπές “εμπειρογνωμόνων. Είναι έξω απ’ όλο αυτό το σκηνικό που στήνουν οι δικές μας ανάγκες και η ικανοποίηση τους, η ευημερία, το εισόδημα των εργαζομένων. Πρωταγωνιστούν όλοι όσοι έβαζαν και βάζουν χέρι στο πριόνισμα των δικαιωμάτων μας με λάμα την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Tώρα είναι η ώρα να μετατρέψουμε την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία σε αγώνες διεκδίκησης .ΜΠΟΡΟΥΜΕ

  • Διεκδικούμε:
  • Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου. Πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Πλήρης έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές για την τήρηση μέτρων προστασίας υγιεινής για τους εργαζόμενους του κλάδου μας στους χώρους εργασίας.
  • Κατάργηση του ιδικού φόρου πετρελαίου και του φ.π.α. για να έχουμε φθηνή θέρμανση τον χειμώνα.
  • Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡ. ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria