Επιστολή προς τη Μαρία Σπυράκη με αφορμή τις δηλώσεις της στο 3ο Fur Shopping Festival στην Καστοριά - OlaDeka

Επιστολή προς τη Μαρία Σπυράκη με αφορμή τις δηλώσεις της στο 3ο Fur Shopping Festival στην Καστοριά

Αξιότιμη κα Σπυράκη,

Ενημερωθήκαμε για την επίσκεψή σας στο 3ο Φεστιβάλ γούνας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» και παρακολουθήσαμε με προσοχή τις δηλώσεις σας καθώς και όλων των πολιτικών προσώπων που παρευρέθηκαν εκεί.

Απευθυνόμαστε σ’ εσάς καθώς έχετε την ιδιότητα  του ευρωβουλευτή, ευελπιστώντας να μεταφέρετε και επικοινωνήσετε τις απόψεις μας και στα λοιπά πολιτικά  πρόσωπα που έδωσαν το παρόν.

Εν πρώτοις αναφέρεστε σε έναν κλάδο που όλο και περισσότερο φθίνει (σύμφωνα με στοιχεία και δηλώσεις των ιδίων επιχειρηματιών), λέγοντας : “αυτός ο εξωστρεφής και πάρα πολύ πετυχημένος κλάδος μπορεί να ανοίξει αγορές, μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερο εισόδημα στην Ελλάδα και πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας, αρκεί να έχει τη στήριξη της πολιτείας και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία”.

Θα πρέπει δε να γνωρίζετε ότι όταν φθίνει διαρκώς ένας ολόκληρος κλάδος, παρά τις επιδοτήσεις, και

παρά τις επίμονες προσπάθειες των επιχειρηματιών να τον «αναστήσουν», τότε σίγουρα υπάρχουν πολυδιάστατες αιτίες που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ευρύτερη οικονομική κρίση αλλά και με κοινωνικές τάσεις και επιταγές του σύγχρονου κόσμου.

Γι αυτό άλλωστε πολύ εύστοχα ο δημοσιογράφος σας ρώτησε: «οι ίδιοι οι εκθέτες σας έχουν μεταφέρει ότι στο Ευρωκοινοβούλιο και οι οργανώσεις κερδίζουν μάχες στο κοινοβούλιο. Αυτό λέτε ότι μπορεί να επηρεάσει κάποια στιγμή τον τόπο παραγωγής?».

Όμως εσείς απαντήσατε πως δεν είδατε να κερδίζουν καμιά μάχη! Πως “Οι εντυπώσεις είναι διαφορετικό πράγμα από την ουσία και η ουσία είναι ότι τα ευρωπαϊκά προϊόντα χρειάζονται υποστήριξη, χρειάζονται άνοιγμα στις διεθνείς αγορές, η αγορά της Κίνας είναι μια από αυτές. Είναι άλλο πράγμα το ποιος φωνάζει περισσότερο  κι άλλο τί συμβαίνει στην πράξη. Στην πράξη χρειαζόμαστε περισσότερες αγορές! “

Κυρία Σπυράκη, πραγματικά διερωτόμαστε :

  1. Πως είναι δυνατόν, ως Ευρωβουλευτής, να μην γνωρίζετε πως 14 Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη περάσει στην κατάργηση της γούνας και των γουνοπαραγωγικών βιομηχανιών , κάποιες άλλες σε αποσπασματική κατάργηση χρήσης συγκεκριμένων ζώων και κάποιες ακόμα το έχουν θέσει στο τραπέζι και προετοιμάζονται για κλείσιμο των εκτροφείων.
  2. Πως είναι δυνατόν να μη γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς οίκους μόδας έχουν εξαιρέσει τη γούνα από τις δημιουργίες τους;
  3. Πώς είναι δυνατόν να μιλάτε για έμβια όντα, τα οποία μάλιστα προσφέρουν τη ζωή τους για τη δική σας ένδυση, αναφέροντάς τα ως «ευρωπαϊκά προϊόντα» εν όψει μάλιστα 2019;
  4. Πώς είναι δυνατόν η κοινή γνώμη, ηθική, και κρίση να θεωρούνται απλά ως «ποιος φωνάζει περισσότερο»;
  5. Πώς είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι η δική μας χώρα, δεν θα ακολουθήσει την πρόοδο και εξέλιξη ως μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ένα σημαντικό κομμάτι του πλανήτη μας , αλλά θα μείνει καθηλωμένη στο «χθες» , στην κατήφεια και στην νοσηρή εμμονή σε μια παράδοση που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το έγκλημα, και μάλιστα για να εξυπηρετήσει την ανθρώπινη ματαιοδοξία και μόνο;

Οι κοινωνίες βελτιώνονται, οι άνθρωποι ενημερώνονται, μορφώνονται, και προχωρούν στην πρόοδο σύμφωνα με τις αξίες τους. Η Ηθική σε κάθε εποχή και κοινωνία θέτει τα βασικότερα ερωτήματα και δημιουργεί ιδανικά. Κι αλίμονο αν δεν ήταν έτσι.

Ενδεικτικά θα ρωτήσουμε, γνωρίζετε άραγε πως για ένα γούνινο παλτό χρησιμοποιούνται περίπου 60-80 Μινκ;  Γνωρίζετε κάτι για τα δεινά αυτών των υπάρξεων μέχρι επιτέλους να θανατωθούν για να γίνουν ευρωπαϊκά προϊόντα ως αναφέρετε; Γνωρίζετε κάτι για τη φύση αυτών των ζώων και τη βιαιότητα που προϋποθέτει ο εγκλεισμός τους και μόνο;

Θεωρούμε πως οι εμπνευσμένοι πολιτικοί στη χώρα μας, αντί να υποστηρίζουν μια κατακριτέα πανταχόθεν παραγωγική δραστηριότητα, που έτσι κι αλλιώς φθίνει, που έτσι κι αλλιώς θα αναγκαστεί να σταματήσει, θα ήταν σκόπιμο να προετοιμάζουν το έδαφος με την στήριξη και δημιουργία εναλλακτικών  παραγωγικών ή άλλων δραστηριοτήτων, προκειμένου οι άνθρωποι που ζουν από τέτοια εισοδήματα να προστατευτούν και να μπορέσουν με άλλους τρόπους να ζήσουν αξιοπρεπώς, και προκειμένου η χώρα μας να μπορέσει να ακολουθήσει την πρόοδο και τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ευρώπη.

Θέλουμε την Ελλάδα προοδευτική και καινοτόμα! Δεν επιθυμούμε μια Ελλάδα που θα γίνει η οπισθοδρομική «χωματερή» της Ευρώπης.

 

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (63 Σωματεία)και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 146 Ζωοφιλικών Σωματείων

 

Η Πρόεδρος

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

 

Η Γραμματέας

Μαρία Χουστουλάκη

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria