ΕΛΜΕ Καστοριάς: Ψήφισμα για τις καταλήψεις - OlaDeka

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Ψήφισμα για τις καταλήψεις

“Είναι γνωστό ότι το ζήτημα υποκινήθηκε από ακροδεξιούς κύκλους”

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την αντίθεσή του στις υπάρχουσες ή και επικείμενες καταλήψεις σχολείων με αιτιολογικό την διαφωνία στην ονοματοδοσία της FYROM.
Είναι γνωστό ότι το ζήτημα υποκινήθηκε από ακροδεξιούς κύκλους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ενθουσιασμό, τον αυθορμητισμό και τον αγνό πατριωτισμό των εφήβων με απώτερο σκοπό να τους στρέψουν προς τις σκοτεινές ατραπούς του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.
Ζητήματα τέτοιας βαρύτητας, η επεξεργασία των οποίων απαιτεί κριτική σκέψη και επιστημονική τεκμηρίωση, απαιτούν σχολεία ανοικτά, ελεύθερο και νηφάλιο διάλογο θεμελιωμένο στις αξίες της δημοκρατίας, της ιστορικής ευθύνης και της απροκατάληπτης έρευνας.
Καλούμε λοιπόν τους μαθητές να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της πατριδοκαπηλίας και να ορθώσουν την αγωνιστικότητά τους ως αντίσωμα στο δηλητήριο του φιδιού που καιροφυλακτεί.
Καλούμε επίσης τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να δημιουργήσουν με κάθε πρόσφορο και δημοκρατικό τρόπο τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να ανασταλεί ή να θεραπευθεί η δυσλειτουργία των σχολείων από τις καταλήψεις.

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria