Διακήρυξη της Ταξικής Ενότητας για το Συνέδριο του ΕΚ Καστοριάς - OlaDeka

Διακήρυξη της Ταξικής Ενότητας για το Συνέδριο του ΕΚ Καστοριάς

Το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς πρέπει «να γίνει υπόθεση των εργαζομένων κάτι που δε θέλει η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚ, αφού στην κυριολεξία φέρνει στα κρυφά με διαδικασίες express τη διεξαγωγή του Συνεδρίου θέλοντας να μην πάρει είδηση κανείς» τονίζει στην διακήρυξη της η «Ταξική Ενότητα».

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη στις 6.30μ.μ..

Στη διακήρυξή της η «Ταξική Ενότητα» σημειώνει:

«Οι συνδικαλιστές που εκπροσωπούμε το συνδυασμό της “Ταξικής Ενότητας” στο Εργατικό Κέντρο Ν. Καστοριάς, συνολικά οι συνδικαλιστές που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ καλούμε τους αντιπροσώπους να πάρουν μέρος στο Συνέδριο, να πουν όχι στον εκφυλισμό που θέλουν να επιβάλουν οι δυνάμεις της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Να σταθούν με ευθύνη στην εμπιστοσύνη που τους έδειξαν οι εργαζόμενοι και τους εκλέξανε αντιπροσώπους στο ΕΚΚ για να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους, να πάρουν αποφάσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, ιδιαίτερα σήμερα που κρίνονται πολλά για τον κόσμο της δουλειάς.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου κυβέρνηση και όλα τα επιτελεία με όλους τους μηχανισμούς και τρόπους που διαθέτουν προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι η αδικία των προηγούμενων χρόνων εις βάρος των εργαζομένων αποκαθίσταται. Ότι η κανονικότητα επιστρέφει και ότι η δίκαιη ανάπτυξη γίνεται πράξη, κάτι που σημαίνει όχι μόνο συνέχιση αλλά και κλιμάκωση των απωλειών και θυσιών για τους εργαζόμενους.

Αφού δεν κάνουν κουβέντα για όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, όπου δεν καταργήθηκε ούτε τελεία και βρίσκονται όλοι σε ισχύ, δεν κάνουν κουβέντα για τη διαιώνιση των ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι και το 2060.

Αντίθετα με το κυβερνητικό τους έργο μας δείχνουν πού θέλουν να το πάνε, παρουσιάζοντας ως θετικό για τους εργαζόμενους τον νόμο περί κατώτατου μισθού Αχτσιόγλου Βρούτση που στην πράξη καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό, τον ΣΕΒ και με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Δε διστάζουν να μιλάνε για δήθεν αποκατάσταση των ΣΣΕ με την επέκταση μόνο 5 συμβάσεων σε ελάχιστους εργαζόμενους.

Η επίθεση που μας εξαπολύει το κεφαλαίο δεν τελειώνει εδώ αφού στο κάδρο των αντεργατικών μέτρων βρίσκονται η μείωση του αφορολόγητου, η ένταση των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα εκτός από την ενίσχυση των αντιλαϊκών μέτρων συνεχίζεται η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικαΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς που μόνο κινδύνους εγκυμονούν για τον λαό.

Όσο και να θέλουν να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου με τους εργαζόμενους θεατές σε αυτήν την εργασιακή ζούγκλα, τους απαντάμε ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντί τους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση θέλει σύμμαχό της τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, ώστε να μην υπάρχει διεκδίκηση από τους εργαζομένους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Σε αυτόν το δρόμο κινήθηκε και η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚ τα προηγούμενα χρόνια αφού ήταν απών από κάθε διαδικασία οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων. Σε όλη την περίοδο που ξεδιπλώθηκε η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, όχι μόνο δεν ανέπτυξε καμιά ουσιαστική αντίδραση στην αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης, αλλά παρέμεινε σε στάση προσοχής και νεκρικής ακαμψίας. Εφαρμόζοντας με θρησκευτική ευλάβεια το σιωπητήριο αγώνων που κήρυξε η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Με τη δράση τους αποδεικνύουν με ποιο στρατόπεδο έχουν ταχθεί και ποιον υπηρετούν. Ξεχωρίζει η ανακοίνωσή τους η οποία εξέφραζε στήριξη στο νόθο συνέδριο του Εργατικού Κέντρο Κατερίνης όπου δεν επέτρεψε τη συμμετοχή 6 αντιπροσώπων.

Επιπλέον, στην ίδια ρότα να τονίσουμε την προσπάθειά τους το προηγούμενο διάστημα να εξάγουν νοθεία παρουσιάζοντας το σωματείο “Ένωση εργαζομένων Καστοριάς η Προοπτική” με παράρτημα σε Κοζάνη και Φλώρινα με σκοπό την αλλοίωση του συσχετισμού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ιδιαίτερη ανησυχία μας προκαλεί ότι δε δίνουν την δυνατότητα πρόσβασης σε στοιχεία με σκοπό να ελεγχθεί η νομιμότητα των αντιπροσώπων.

Οι διεκδικήσεις που προβάλλουν είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των εργοδοτών αφού ξεκάθαρα λένε ότι η λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας του Νομού είναι η προσέλκυση επενδύσεων και επιχειρήσεων χωρίς να γίνεται κουβέντα για τις συνθήκες και τους όρους εργασίας στους χώρους δουλειάς. Και τους ρωτάμε τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι, για παράδειγμα του κλάδου της Γούνας, τι κέρδισαν από όλον αυτόν τον πακτωλό χρημάτων που δόθηκε στις επιχειρήσεις, απολύτως τίποτα!

Οι δυνάμεις μας με τις όποιες αδυναμίες και ελλείψεις έκαναν προσπάθεια να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται με αιτήματα και διεκδικήσεις προς το συμφέρον των εργαζομένων, όπως ΣΣΕ και ζητήματα υγιεινής στον κλάδο της Γούνας, αυξήσεις μισθών.

Σωματεία ταξικά και όχι εργοδοτικά

Η “Ταξική Ενότητα” καλεί τους εργαζομένους και τα σωματεία να δώσουν τη μάχη για ένα Συνέδριο που θα βάλει στο επίκεντρο την οργάνωσης της πάλης με βάση τα δικά μας συμφέροντα και ανάγκες και όχι για ένα Συνέδριο μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της καρέκλας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους αυτούς που κατανοούν ότι χρειάζεται να αλλάξει η σημερινή αρνητική κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, με στόχο τα σωματεία να μαζικοποιηθούν, να αποτελούν το πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, να είναι το αντίβαρο απέναντι στη βάρβαρη πολιτική και τους υπηρέτες της.

Μπορούμε σήμερα να περάσουμε σε μια νέα φάση ισχυροποίησης των σωματείων, κάθε μορφής οργάνωσης εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, φτωχών αγροτών, των νέων, μπορούμε να μετρήσουμε βήματα στην ανασύνταξη του κινήματος και στην οικοδόμηση μιας Κοινωνικής Συμμαχίας, που πραγματικά μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω.

Δε συμβιβαζόμαστε! Μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria