Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: «Μαζί με τα παιδιά μας διατρανώνουμε ότι δεν υπάρχει χώρος ούτε στο σχολείο ούτε πουθενά για τον φασιμό και τον εθνικισμό» - OlaDeka

Αν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: «Μαζί με τα παιδιά μας διατρανώνουμε ότι δεν υπάρχει χώρος ούτε στο σχολείο ούτε πουθενά για τον φασιμό και τον εθνικισμό»

«Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την ειρήνη και τα αγαθά της, διότι οι ακροδεξιές φωνές που ακούγονται θέλουν να γεμίσουν τα παιδιά μας με μίσος. Τους λένε να πάρουν τα όπλα και να πάνε στην Βόρειο Ήπειρο ή στα Σκόπια και άλλα τέτοια αδιανόητα, που σημαίνουν αίμα, πόνο και θάνατο. Να πούμε στα παιδιά μας ότι ο φασισμός δεν υπερασπίζεται την εθνική ταυτότητα. Αντίθετα, έχει πολλαπλώς ξεπουλήσει τη χώρα μας και στον καιρό της δικτακτορίας και στην υπόθεση της Κύπρου. Στα παιδιά μας αξίζει η δημοκρατία και η πρόοδος. Μαζί τους να διατρανώσουμε ότι  δεν υπάρχει χώρος, ούτε στο σχολείο, ούτε πουθενά για το φασισμό και τον εθνικισμό», ανέφερε νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, ερωτηθείς για τα μαθητικά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα, ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασισμό.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα φασιστικά μορφώματα προσπαθούν να αποδομήσουν την αξία και την ομορφιά της δημοκρατίας. Ταυτόχρονα θέλουν να αποδομήσουν την αξία και την ομορφιά της ίδιας της Ελλάδας,  που στέκεται επιτέλους στα πόδια της  και πλέον την σέβονται όλοι, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο», συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος και επεσήμανε το γεγονός ότι δυστυχώς δεν είναι ξεκάθαρη η στάση όλων των κομμάτων απέναντι στις ακροδεξιές φωνές. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην αντιπολίτευση ακροδεξιές φωνές που δίνουν πολλές φορές τον τόνο της κεντρικής πολιτικής έκφρασης. Απέναντι στο φαινόμενο του φασισμού πρέπει να υπάρχει ενότητα. Για το λόγο αυτό και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους. Διότι, εχθές στο Κοινοβούλιο δεν ήταν σαφείς. Εντούτοις, από τα υπόλοιπα κόμματα ακούσαμε πολύ σοβαρές φωνές για το συγκεκριμένο ζήτημα», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Αν. ΥΠΕΝ τόνισε τη σπουδαιότητα της δημοκρατίας εφόσον είναι το πολίτευμα που ενισχύει τη ζωή των πολιτών και την τροφοδοτεί με ειρήνη, ελευθερία, εργασία, ισονομία και ισότητα. «Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, λένε συνειδητά ψέμματα και είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας. Αυτό πρέπει να το εξηγήσουμε μιλώντας στα παιδιά μας», σημείωσε αναφέροντας ότι πολλοί από αυτούς που καπηλεύονται σήμερα τα εθνικά μας θέματα και στήνουν εθνικιστικά συλλαλητήρια είναι αυτοί που επέτρεψαν εδώ και 25 χρόνια να αμφισβητείται η ελληνικότητα της Μακεδονίας. «Η κυβέρνηση με την Συμφωνία των Πρεσπών λύνει οριστικά το ζήτημα, εφόσον δεν θα επιτρέπεται στους βόρειους γείτονές της να χρησιμοποιούν την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον ήλιο της Βεργίνας. Θα αλλάξουν πλέον όνομα και δεν θα χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους όνομα. Συνεπώς, η μόνη κυβέρνηση που υπερασπίστηκε τελεσίδικα το συγκεκριμένο θέμα είναι η παρούσα κυβέρνηση».

Και κατέληξε, λέγοντας: «Η δημοκρατία χρειάζεται καθημερινή στήριξη και διεύρυνση. Γυρνάμε την πλάτη στα φασιστοειδή που βγήκαν από τις τρύπες τους και θέλουν να σπείρουν το μίσος στα σχολεία. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, από την  νίκη του λαού μας ενάντια στον φασισμό, τον οποίο πολέμησε δίνοντας το αίμα του και την ίδια του τη ζωή. Μαζί με τα παιδιά μας μπορούμε να δώσουμε στην σημερινή ημέρα των μαθητικών συλλαλητηρίων εναντίον του φασισμού, το νόημα που της αξίζει. Φυσικά, αυτό δεν γίνεται ούτε από τους καναπέδες μας, ούτε από τα social media”.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria