ΆΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ!!!  - OlaDeka

ΆΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ!!! 

ΜΕΓΑΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΣΤΟΒΑΡΗ-ΚΑΠΡΗ-ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ

Άγνοια ή σκοπιμότητα; Για ποιο λόγο είναι και πάλι στον αέρα το θεματικό χωριό “Ο Άι Βασίλης των Ευχών”

Ούτε ένας μήνας δεν έμεινε για τα Χριστούγεννα και ο Δήμος Καστοριάς δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα λειτουργήσει το χωριό του Άγιου Βασίλη.

Σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις της χώρας, φροντίζουν μήνες πριν  να έχουν έτοιμο το χριστουγεννιάτικο χωριό για την εορταστική περίοδο. Για ακόμη μια φορά, εξαίρεση στον κανόνα αποτελεί ο Δήμος Καστοριάς.

 Ποιος όμως φταίει για το γεγονός ότι ακόμα μια χρονιά η Δημοτική Αρχή “έδιωξε” τον  Άγιο Βασίλη από την  πόλη της Καστοριάς;

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ήταν να συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου  2018, έτσι ώστε να εγκριθεί η καινούργια κανονιστική η οποία αφορά στη λειτουργία  του Θεματικού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου “Ο Άι Βασίλης των Ευχών” και παράλληλα να ενταχθεί ακόμα ένα  ανάλογο θεματικό πάρκο στην περιοχή της Ομόνοιας.

Ωστόσο όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δήμου Καστοριάς και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δημήτρης Καπρής, η Τοπική Κοινότητα της Καστοριάς δεν συνεδρίασε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεδριάσει ούτε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ώστε  να εγκρίνει τη νέα κανονιστική «Με αυτά τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα, υπάρχουν οι εξής εξελίξεις. Πρώτον  ότι δεν θα γίνει τίποτα στην περιοχή της Ομόνοιας, εφόσον δεν παρθεί σύντομα η απόφαση από την  Τ.Κ. Δεύτερον ισχύει ό,τι ίσχυε από την προηγούμενη κανονιστική, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει το εορταστικό χωριό στο Πάρκο της Ολυμπιακής Φλόγας,  καθώς οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες».

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, αντί να έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες για την κατασκευή του Θεματικού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, είναι ότι συζητιέται ακόμα εάν συνεδρίασε ή όχι το Τοπικό Συμβούλιο και  εάν υπήρξε ενδιαφερόμενος για να το αναλάβει ή όχι. Τελικά όπως όλα δείχνουν το θεματικό πάρκο είναι ακόμα στον αέρα «Οι νέοι Αντιδήμαρχοι, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για τον εάν υπήρχε κάποιος ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας για να λειτουργήσει το χωριό», δήλωσε ο κ. Καπρής.

Την ίδια άγνοια δήλωσε και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού  Άννα Πετσάλνικου «Δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι. Δεν είναι ότι κάνουμε κάτι λάθος. Όσον αφορά στη συνεδρίαση του Τοπικού, δεν μπορώ να σας πω κάτι διότι δεν ευθύνομαι εγώ για αυτό. Υπάρχει η Πρόεδρος, υπάρχει το Δ.Σ., είναι δικιά τους η απόφαση. Με εμένα πάντως δεν ήρθε κανένας ενδιαφερόμενος σε επαφή.  Εάν μίλησαν με κάποιον άλλο δεν το ξέρω». Παράλληλα η αρμόδια Αντιδήμαρχος  τόνισε πως οι διαδικασίες για τη λειτουργία του Θεματικού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου βρίσκονται σε εξέλιξη «Έχουν γίνει ορισμένες αιτήσεις, περιμένουμε όλες τις διαδικασίες και μέχρι αυτή τη στιγμή το παλεύουμε. Εάν όλα πάνε καλά προλαβαίνουμε να το λειτουργήσουμε. Ο λόγος για το οποίο δεν θα λειτουργήσει το εορταστικό χωριό φέτος είναι γιατί δεν υπήρχε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας. Δεν ξέρω τι τους σταματάει και δεν έρχονται εδώ».

Εύη Σιστοβάρη: «Υπήρχαν ενδιαφερόμενοι και τους απέρριψαν»

Η Πρόεδρος του Τοπικού έρχεται να διαψεύσει τα όσα δήλωσαν οι Αντιδήμαρχοι Καπρής και Πετσάλνικού καθώς δήλωσε πως οι διαδικασίες για τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου πάρκου,  ξεκίνησαν από πολύ νωρίς και υπήρξε το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες να το αναλάβουν και μάλιστα από δυο διαφορετικές επιχειρήσεις «Πρόκειται για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Παρόλο που μου είπαν ότι δεν έχουν καλή συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς, επειδή γνωριζόμαστε σε προσωπικό επίπεδο και με εμπιστεύονται ήταν διαθέσιμοι να συνεργαστούμε».

Όλα ήταν έτοιμα σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα  και τις εγκαταστάσεις σύμφωνα με το όσα δήλωσε η κα Σιστοβάρη. Έγιναν διαπραγματεύσεις με γνωστό τραγουδιστή ο οποίος θα έδινε το παρών στο θεματικό πάρκο, τα ξύλινα σπιτάκια είχαν βρεθεί, υπήρξαν συζητήσεις με τους συλλόγους που θα πλαισίωναν τις εκδηλώσεις και θα το διαφήμιζε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας χωρίς κόστος  «Το μόνο που έλειπε ήταν οι υπογραφές, ο Δήμος όμως δεν ήθελε να δεσμευτεί. Οι εταιρίες ζητούσαν να υπάρχει μια αξιοπρεπή εορταστική εμφάνιση της πόλης. Μιλάμε για ένα ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ. Όλα όσα κανονίστηκαν ανατράπηκαν, για λόγο τον οποίο δεν μπορώ να τον πω. Πρέπει οι ίδιοι να βγουν να τον πουν. Εγώ μιλούσα με τον Δήμαρχο Καστοριάς για όλα αυτά και όταν βρέθηκα με τον κ. Στεργιόπουλο (σ.σ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών) και την κα Πετσάλνικου και τους ενημέρωσα για το ποσό το οποίο θα χρειαστούμε, η κα Πετσάλνικου μου είπε ότι δεν γίνεται να το διαθέσουμε γιατί πρέπει να δώσουμε και σε άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στην περιφέρεια του Δήμου Καστοριάς. Της απάντησα ότι εννοείται πως πρέπει να στηρίξουμε όλες τις κοινότητες, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε και την πρωτεύουσα του Δήμου».

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως η κα Πετσάλνικου στις δηλώσεις της τόνισε πως ούτε γνώριζε για κάποιον ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, αλλά ούτε ότι έγιναν κάποιες κινήσεις «Πρόκειται για τους ίδιους επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν τα Τρίκαλα, τη Λάρισα και διάφορα events σε άλλες μεγάλες πόλεις.  Επίσης υπήρξε και ενδιαφέρον από έναν Καστοριανό συμπολίτη μας. Δεν έχω τη διάθεση ούτε να κατηγορώ, ούτε να συκοφαντώ. Λέω τα πράγματα όπως έγιναν. Δηλαδή ότι ενδιαφέρομαι για τον τόπο μου και προσπαθώ για αυτόν».

 Όσον αφορά το γιατί ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση το Τ.Σ. για το εν λόγω θέμα, η κα Συστοβάρη ενημέρωσε πως το απουσιολόγιο είναι πάντα γεμάτο καθώς οι  σύμβουλοι δεν είναι παρόντες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να οδηγηθούν σε μια απόφαση «Ενημέρωσα τον κ. Αγγελή για την κατάσταση και του ζήτησα την αντικατάσταση όσων δεν έρχονται. Μάλιστα η μια σύμβουλος μένει στην Κέρκυρα, έστειλε την παραίτησή της και δεν έγινε δεκτή!».

Τέλος η κα Συστοβάρη ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει χρόνος για να λειτουργήσει το χωριό του Άι Βασίλη για την εορταστική περίοδο 2018-2019, καθώς απορρίφθηκαν από τον Δήμο οι ενδιαφερόμενες εταιρίες «Δεν θελήσανε να συνεργαστούν μαζί μου. Λάθος τους.  Κατά την προσωπική μου άποψη έχει τελειώσει το θέμα. Βέβαια, μακάρι να προλάβουν».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria