Τουρκία: Ελεύθερος ο πάστορας Μπράνσον - OlaDeka

Τουρκία: Ελεύθερος ο πάστορας Μπράνσον

Ελεύθερος αφέθηκε ο Αμερικανός πάστορας Μπράνσον, μετά από απόφαση Τουρκικού δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το δικαστήριο επέβαλε στον πάστορα ποινή 3 χρόνων ενός μήνα και 15 ημερών, η οποία ωστόσο καλύπτεται από τον χρόνο που έχει κρατηθεί έως τώρα, άρα θα αφεθεί ελεύθερος.

«Eίμαι αθώος, αγαπώ τον Ιησού, αγαπώ την Τουρκία»

Στο δικαστήριο ο πάστορας δήλωσε: «Eίμαι αθώος, αγαπώ τον Ιησού, αγαπώ την Τουρκία». Μαζί του ήταν και η σύζυγός του Νόριν Μπράνσον. H δίκη του  έγινε σήμερα 12 Οκτωβρίου  στη Σμύρνη και τελείωσε γύρω στις 4.28 σύμφωνα με τη hurriyetdailynews.com.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε τις 11:00 (ώρα Ελλάδας) στο δικαστήριο της πόλης Αλιάγα, βόρεια της Σμύρνης στη δυτική Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ακροαματικών διαδικασιών, το δικαστήριο είχε αρνηθεί σε όλες τις περιπτώσεις να απελευθερώσει τον πάστορα.

Η διπλωματική κρίση

Η διπλωματική κρίση που τροφοδοτήθηκε από την υπόθεση Μπράνσον μεταξύ των δύο συμμάχων στο NATO προκάλεσε την κατάρρευση της τουρκικής λίρας και εξέθεσε την ευπάθεια της τουρκικής οικονομίας.

Στον πάστορα Μπράνσον, ο οποίος ηγείτο μίας μικρής προτεσταντικής εκκλησίας στη Σμύρνη, είχε επιβληθεί στα τέλη του Ιουλίου κατ’ οίκον περιορισμός, μετά την προφυλάκισή του για ενάμιση χρόνο, καθώς η δίωξη αφορούσε «τρομοκρατικές δραστηριότητες» και «κατασκοπεία».

 Η πρώτη αντίδραση Τραμπ

Μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο twitter ότι «εργαζόμαστε σκληρά για την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria