Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η ψηφοφορία στην πΓΔΜ χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ - OlaDeka

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η ψηφοφορία στην πΓΔΜ χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ που ενέκρινε την νέα ονομασία της χώρας, σχολίασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Για «παραβίαση κάθε κανόνα», έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αναφερόμενο στην έκβαση της ψηφοφορίας στη βουλή των Σκοπίων για την αλλαγή του Συντάγματος.

Ακόμη, το υπουργείο κάνει λόγο για μια ψηφοφορία, που ενορχηστρώθηκε και χειραγωγήθηκε από τις ΗΠΑ.

Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ που άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας διεξήχθη εν μέσω εκβιασμών, απειλών και εξαγοράς ψήφων, σχολίασε επίσης το ρωσικό υπουργείο.

«Οι οκτώ ψήφοι που υπολείπονταν από το κοινοβούλιο για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία αποκτήθηκαν με εκβιασμό, απειλή και δωροδοκίες στους βουλευτές της αντιπολίτευσης… Συγκεκριμένα, ο πρέσβης των ΗΠΑ (στην πΓΔΜ) βρισκόταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της ολομέλειας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατεύθυνε τη διαδικασία», αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο στη δήλωσή του.

«Θεωρούμε αυτό που συνέβη ως σαφή παραβίαση όλων των κανόνων — τόσο από πλευράς δικαίου όσο και από άποψη ηθικής», προσθέτει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria