ΠΓΔΜ: Σε λίγες ώρες η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συνταγματική αναθεώρηση - OlaDeka

ΠΓΔΜ: Σε λίγες ώρες η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συνταγματική αναθεώρηση

Σε λίγες ώρες αναμένεται η ψηφοφορία στη Βουλή της ΠΓΔΜ, για τη συνταγματική αναθεώρηση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να αποσύρει τους βουλευτές για να προχωρήσει χωρίς άλλες ομιλίες η ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, στη τελευταία συζήτηση μίλησαν κυρίως βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς νωρίτερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE είχε ανακοινώσει ότι οι βουλευτές της δεν θα λάβουν πλέον τον λόγο σε αυτήν την «άκαρπη συζήτηση», όπως την χαρακτήρισαν.

Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος εκτίμησε ότι «όλα έχουν ειπωθεί» και ότι δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω συζήτησης στο Κοινοβούλιο σε σχέση με τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, ενώ απεύθυνε έκκληση η διαδικασία να προχωρήσει στην διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του VMRO-DPMNE, οι βουλευτές του κόμματος, σε συντονιστική συνάντηση που είχαν, επιβεβαίωσαν ομόφωνα ότι θα ψηφίσουν κατά της κυβερνητικής πρότασης για τροποποίηση του συντάγματος και εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα δεν φαίνεται πιθανό να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 2/3 . Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές στις 2 ή στις 9 Δεκεμβρίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria