ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΣ ΣΤΟ TOP CHANNEL ΓΙΑ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΕΣΠΕΣ κ.α. - OlaDeka

ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΣ ΣΤΟ TOP CHANNEL ΓΙΑ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΕΣΠΕΣ κ.α.

«Το πρωτόκολλο παραλαβής είναι μακροσκοπικού ελέγχου.Η σύνταξη του οριστικού πρωτοκόλλου, θα γίνει μετά τη δοκιμή του μηχανήματος, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης.  Δηλαδή με το πρωτόκολλο που συνέταξε η επιτροπή παραλαβής και μετά την πρακτική δοκιμασία του μηχανήματος στη λίμνη, (το λέει η σύμβαση αυτό, είναι συμβατική υποχρέωση) σε μια περίοδο θερινής ή χειμερινής διαχείρισης των καλαμώνων της λίμνης Καστοριάς, θα συνταχτεί το οριστικό πρωτόκολλο.

Επίσης, όταν διαβιβαστεί το πρωτόκολλο της επιτροπής παραλαβής στην οικονομική επιτροπή, εκεί θα εξετάσουμε θεσμικά τις επιφυλάξεις που διατυπώνει η επιτροπή παραλαβής και θα ορίσουμε και β΄βάθμια επιτροπή παραλαβής όπως ορίζει ο νόμος. Ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να εξετάσει τις ενστάσεις και να απαντήσει. Ο προηγούμενος διαγωνισμός δεν είχε εγγύηση προκαταβολής και ασφαλιστικές δικλείδες για την συντήρηση και την καλή λειτουργία του πολυμηχανήματος. Δηλαδή φανταστείτε να δίναμε τα λεφτά σαν Περιφέρεια, να το απέρριπτε η επιτροπή και να χάναμε τα λεφτά! Αν δεν προχωρήσει ο διαγωνισμός, κηρύσσεται έκπτωτο το έργο. Η επιτροπή παραλαβής, είναι δικιά μας, δηλαδή είμαστε μαζί, εάν βλάψει (σ.σ. ο ανάδοχος) τα συμφέροντα της Περιφέρειας, θα κηρυχτεί έκπτωτο το έργο.»

Με τις παραπάνω δηλώσεις απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Ηλίας Κάτανας σε χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό TOP Channel, σε ότι αφορά στην υπόθεση του πολυμηχανήματος της λίμνης Καστοριάς που απασχόλησε την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, μετά τις ενστάσεις που διατύπωσε η επιτροπή παραλαβής για την καταλληλότητα του. Στο συγκεκριμένο θέμα βέβαια, πέραν των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπεται και διασαφήνισε με λεπτομέρειες ο κ. Κάτανας, αναμένονται να βγουν στο φως πληροφορίες για το παρασκήνιο της διόγκωσης του, που έγινε από συγκεκριμένα κέντρα για δημιουργία εντυπώσεων και εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων από τοπικούς πολιτευτές και άλλους παράγοντες.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι ακόμη ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά, τα οποία καταλήγουν σε «πεδία άσκησης ξένων φαντάρων» όπως λέει και το τραγούδι, αντί να συγκεντρώνουν το ουσιαστικό ενδιαφέρον για το συμφέρον του τόπου και το όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Για άλλη μία φορά, το τοπίο θολώνει σε έργα και αντικείμενα που κανονικά πρέπει να επικρατεί η ομόνοια και η σύμπνοια ως κύριο χαρακτηριστικό για την επίτευξη των στόχων που θα συνδράμουν στο κοινό καλό, με μόνο οδηγό την υποχθόνοια δράση και υποβολιμαία διάθεση οι οποίες τροφοδοτούνται από μικροπολιτικά ένστικτα και σκοπούς .

Αν όλη αυτή η αρνητική ενέργεια και «καλλικαντζαρική» σπουδή ορισμένων μεταλλάσσονταν προς θεμιτούς και ωφέλιμους σκοπούς (εν προκειμένω, π.χ. για να αποκτήσει επιτέλους το πολυπόθητο μηχάνημα η λίμνη της Καστοριάς και να αποδώσει καρπούς η λειτουργία του) τότε θα πηγαίναμε μπροστά ως κοινωνία και τόπος. Τα προσχήματα όμως και η υποκρισία είναι μαζί με την ηλιθιότητα και την κουτοπονηριά δυσκόλως έως μη αντιμετωπίσιμα. Για αυτό και δεν είναι σπάνιο, το φαινόμενο της διύλισης του κώνωπα για να εκμεταλλευτούμε τον αντίπαλο. Να κάνουμε ντόρο. Να αποδομήσουμε το έργο.

Το ίδιο δεν ισχύει και με τόσα άλλα ζητήματα της Περιφέρειας;

Εκεί που δεν υπήρχε ούτε ως φαντασία σε ορισμένους η παροχή φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία, ξαφνικά, όταν αυτό μπήκε στο δρόμο του, χρησιμοποιήθηκε ως στοιχείο κατηγορίας για εκείνον που το εμπνεύστηκε, το ενεργοποίησε και το υλοποιεί. Όσο δεν υπήρχε ούτε σαν αστείο η πιθανότητα να τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο η «χαροκαμένη» ενεργειακά Δυτική Μακεδονία και κυρίως η Καστοριά, όλα κυλούσαν ήρεμα στην…χώρα των λωτοφάγων. Μόλις ο Καρυπίδης δήλωσε ότι θα πάρουμε φυσικό αέριο, οι κάμερες έμειναν από μπαταρία. Τα μικρόφωνα δέχθηκαν παρεμβολές. Ο λάρυγγας των δημοσιογράφων χρειάστηκε καραμέλες HALLS. Μόνο που αντί για HALLS οι…γητευτές της τοπικής κοινωνίας επέλεξαν άλλες καραμέλες. Και αντί να τις σαλιαρίσουν μόνοι τους, τις πέταξαν -και συνεχίζουν να τις πετάνε- στην τοπική κοινωνία όταν είδανε ότι ξεκίνησαν οι ενέργειες και οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση αυτού που οι ίδιοι στην αρχή πέρασαν για κακόγουστο αστείο. Φυσικό αέριο στην Καστοριά; Τι χαζά είναι αυτά που λέει ο Καρυπίδης;

Ακολούθησε όμως ο Σκουρλέτης, ο Σταθάκης, η ΔΕΔΑ, ακόμη και ο Πρωθυπουργός! Αμάν! Σοβαρέψανε τα πράγματα! Αυτοί δεν αστειεύονται, το εννοούν! Θέλουν να φέρουν φυσικό αέριο στην Καστοριά! Τι κάνουμε τώρα;

Απλά, κάνουμε αυτό που ξέρουμε: Μέχρι τώρα που δεν υπήρχε καν άκουσμα των λέξεων φυσικό αέριο για τοπική χρήση, απλά…δεν υπήρχε πρόβλημα. Τώρα όμως που υπάρχει το θέμα, εμείς… θα το χρησιμοποιήσουμε για να πολεμήσουμε αυτόν που το φέρνει!

Μα πως, -θα πει κάποιος- είναι δυνατόν να κατηγορήσεις εκείνον που το φέρνει; Χα! Πολύ απλό: Θα λέμε μέρα νύχτα ότι είναι ψεύτης! Μέχρι πρότινος που δεν σκέφτηκε κανείς να το φέρει, όλα μέλι γάλα. Ο τόπος ευημερούσε! Τώρα που αποφάσισε κάποιος να το φέρει, θα φάει ξύλο! Θα λέμε ότι είναι ψεύτης,γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης! Αυτό λοιπόν κυρίες και κύριοι αντιμετωπίζετε κάθε μέρα. Ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ιστοσελίδες κλπ κέντρα της 4ης εξουσίας γλύφουν κάθε μέρα, κάθε νύχτα, κάθε ώρα και λεπτό την ίδια καραμέλα (αντι της HALLS που όπως πάει θα νομίσετε ότι είναι και χορηγός του άρθρου): Ψέματα! ΔΕΝ ΘΑ πάρουμε φυσικό αέριο! Ψέματα! Μην τους πιστεύετε! Σας δουλεύουν! Μην τους ξαναψηφίσετε! Να ψηφίσετε τους άλλους που δεν λένε ότι θα πάρουμε φυσικό αέριο, όπως λέμε και μεις! Αυτό είναι το κόλπο του μαύρου μετώπου.

Το ίδιο και με το ΠΟΤ (Περιβαλλοντικό Οικιακό Τιμολόγιο). Όταν ειπώθηκε πρώτη φορά από τον συνδυασμό Καρυπίδη, γελούσαν. Τώρα που οι λογαριασμοί έρχονται στα νοικοκυριά, πρέπει να κάνουμε το άσπρο μαύρο! Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ισχύει η μείωση στο ρεύμα, αφού ισχύει. Θα πούμε όμως ότι οι μειώσεις είναι ίσες με την αξία μιας τυρόπιτας! Ε ναι αγαπητοί Δυτικομακεδόνες, έτσι είναι! Αν πιστεύεις ότι η τυρόπιτα που αξίζεις να φας σαν μεγαλοσχήμονας εξουσιαστής των ερτζιανών που είσαι τόσα χρόνια-γιατί έτσι σε μάθανε οι μέχρι πρότινος πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί- κοστίζει αρκετές δεκάδες ευρώ τότε, πως να σου φανεί σοβαρή η μείωση του λογαριασμού της ΔΕΗ;

Άρα, ούτε το ΠΟΤ το θέλουμε! Να πάει από κει που ρθε! Εμείς είμαστε λάρτζ ρε! Το ΠΟΤ του Καρυπίδη χρειαζόμαστε; Το ΤΖΑΚ ΠΟΤ των προηγούμενων θέλουμε! Άιντε από κει!

Το θέμα όμως δυστυχώς για μερικούς, δεν είναι τι λένε οι ίδιοι, αλλά τι λέει ο κόσμος. Οι πολίτες. Η κοινωνία. Και αυτό εν ευθέτω χρόνο θα φανεί…

Κατά τα άλλα, δείτε την εφ όλης της ύλης συνέντευξη του Ηλία Κάτανα με την οποία έβαλε πολλά πράγματα στη θέση τους:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria