ΓΟΥΝΑ - Παράδειγμα προς μίμηση! - OlaDeka

ΓΟΥΝΑ – Παράδειγμα προς μίμηση!

Γράφει ο Θανάσης Μπατσόπουλος

Σε απρόβλεπτο, επικίνδυνο κατήφορο βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η Γούνα, με τους Γουναράδες της Καστοριάς και της Σιάτιστας αυτήν την κατάντια της και την ευθύνη, να την αποδίδουν αποκλειστικά στην οικονομική κρίση και όχι και στα δικά τους τραγικά λάθη και τις λανθασμένες επιλογές τους, που αποδεικνύονται απροσάρμοστες στις σύγχρονες απαιτήσεις ώστε να διασώσουν μέρος από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

    Γιατί θα τους λέγαμε υπενθυμίζοντάς τους, πως κάποιοι συνάδελφοί τους μπόρεσαν και μπορούν μέσα σ αυτήν  την παγκόσμια οικονομική κρίση να επιβιώσουν επαγγελματικά, επειδή προσάρμοσαν την δραστηριότητά της επιχείρησής τους στις νέες απαιτήσεις της αγοράς για το προϊόν της πραγματικά οικολογικής γούνας.

     Και επειδή δεν περίμεναν και δεν περιμένουν να τους φέρει τον πελάτη ο μεσάζοντας με την πανάκριβη προμήθειά του στα πανάκριβα εκθετήριά τους, άποψη κι αυτή του μεσάζοντα, αλλά τρέχουν ασταμάτητα από πόλη σε πόλη της Ευρώπης και των ΗΠΑ και σε κάθε εκδήλωση μόδας και υλικών ένδυσης για να συναντήσουν τον αγοραστή – πελάτη τους.

   Γιατί ακριβώς δεν ξεπούλησαν ούτε στο παρελθόν πόσο μάλλον τώρα, το απόκομμα της γούνας και την παραδοσιακή του τέχνη αλλά το χρησιμοποιούν ανεπιφύλακτα σαν πρώτη ύλη για την δουλειά τους.

Γιατί όπου και αν βρεθούν, με πειστικά επιχειρήματα για την πραγματικά οικολογική γούνα, αντιμετωπίζουν τους κάθε είδους AntiFur  για την προτίμησή τους στο πλαστικό με τις παγκόσμιες διαστάσεις που έχει πάρει για τις ανεπανόρθωτες ζημιές που προκαλεί στο περιβάλλον το πλαστικό.

     Για παράδειγμα θεωρώ σκόπιμο να αναφερθώ στην θυγατρική εταιρεία Γούνας του Μηνά Σιώζου, που πιστεύω ακράδαντα πως αποτελεί 

π α ρ ά δ ε ι γ μ α  π ρ ο ς  μ ί μ η σ η και διότι δεν παύει να λειτουργεί προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των καιρών κάτω από τις συμβουλές του ιδρυτή που του την εμπιστεύτηκε να την λειτουργήσει χωρίς να παραλείπει να εφαρμόζει και τα δικά του οράματα.

   Τον συνάντησα τυχαία με το μικρό του βανάκι όπου μου απέσπασε την προσοχή η επιγραφή στα πλαϊνά του. Ένα πράσινο δέντρο με τίτλο ECO και υπότιτλο Natural Fur by S Siozos.

   Μόλις είχε επιστρέψει από έκθεση υλικών με τίτλο Premier Vizon στο Παρίσι, όπου μάλιστα οι διοργανωτές και περιβαντολλογικοί φορείς τον βράβευσαν απονέμοντάς του και Κύπελλο για την οικολογική συνείδηση και το ήθος της επιχείρησης όπως αυτό προέκυπτε και από το διαφημιστικό φυλλάδιο που μοίραζε σε όλον τον κόσμο της έκθεσης μεταφρασμένο σε έξη γλώσσες. Φυλλάδιο που και ασφαλώς διαφήμιζε και την προέλευση του εμπορεύματος από πραγματική οικολογική γούνα.

   Με αυτόν τον τρόπο κρατάει την επιχείρηση του ζωντανή, με το να δίνει απαραίτητα το παρόν του σε εκδήλωση με αντικείμενο την ένδυση, τα αξεσουάρ από γούνα, αλλά και ένδυμα από γούνα.

Μου τόνισε δε, πως το εργαστήριό του βρίσκεται συνεχώς σε δραστηριότητα με το μετρημένο προσωπικό του να απολαμβάνει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του.

Γιατί λοιπόν να μην είναι ο Μηνάς και η επιχείρησή του «παράδειγμα προς Μίμηση»

eco-fur

eco-furs

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria