Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών κατά τη συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου - OlaDeka

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών κατά τη συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε τα εγκαίνια του ανακαινισμένου ιστορικού κτηρίου Καπετανάκη, στην προκυμαία της Σμύρνης, όπου επέστρεψε μετά από χρόνια το Προξενείο της Ελλάδας, μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν από κοινού οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών.

«Οι προδότες και οι πραξικοπηματίες που στοχεύουν την Ελλάδα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Δεν θα το επιτρέψουμε», είπε ο Tσαβούσογλου απευθυνόμενος στο Νίκο Κοτζιά.

Σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρχαν υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από την προκυμαία της Σμύρνης, ενώ όταν ο Τούρκος ΥΠΕΞ ερωτήθηκε αν πρόκειται για κάποια προγραμματισμένη άσκηση, δεν έδωσε απάντηση. «Ακούω φασαρία», σχολίασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε πως «φασαρία κάνουν αυτοί που δε θέλουν τις συμφωνίες».

Στην τελετή είχαν προσκληθεί ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Σμύρνης, εκπρόσωποι του Προξενικού Σώματος στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ntv, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι από καιρού εις καιρό οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν φουρτουνισμένες στιγμές, όμως βλέπουν το διάλογο ως λύση για κάθε πρόβλημα.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα αποτελούν δύο κράτη με δεμένη γεωγραφία και ιστορία. Αποτελούμε δύο μεγάλους πολιτισμούς», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με το ntv, ο Τσαβούσογλου είπε ότι «και οι δύο χώρες έχουν αμέτρητα πολιτιστικά μηνύματα. Στις γλώσσες μας υπάρχουν 5.000 λέξεις. Αυτέ φέρνουν κοντά τους λαούς μας. Υπάρχουν μέρες που δεν συμφωνούμε, φουρτουνιασμένες μέρες, αλλά βλέπουμε τον διάλογο ως λύση. Δεν είναι μυστικό το ότι διαφωνούμε. Οι προδότες και οι πραξικοπηματίες που στοχεύουν την Ελλάδα δεν μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στη χώρα μας. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Με τη σειρά του ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι «σταθήκαμε στην Τουρκία στο θέμα του πραξικοπήματος».

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria