Τσίπρας: Σήμερα η πρώτη απόφαση εξόδου από τα μνημόνια – Αυξήσεις σε 75.000 εργαζόμενους - OlaDeka

Τσίπρας: Σήμερα η πρώτη απόφαση εξόδου από τα μνημόνια – Αυξήσεις σε 75.000 εργαζόμενους

Με δήλωσή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρενέβη μετά και την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων για τις 4 πρώτες κλαδικές συμβάσεις, τονίζοντας πως «η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή».

«Σήμερα, είχαμε τη πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια. ​Η​ Υπουργός ​Εργασίας υπέγραψε για τις πρώτες 4 κλαδικές συμβάσεις εργασίας, που αφορούν ​περί​που 75.000 εργαζόμενους​,​ οι οποίοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή. ​Βήμα το βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας, με όρους αξιοπρέπειας» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ είχε ταχθεί ανοιχτά κατά της επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ταυτιζόμενη με τις θέσιες του ΣΕΒ και του ΔΝΤ και χαρακτηρίζοντάς τις «ιδεολογική εμμονή της Αριστεράς».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα Δευτέρα, υπογράφησαν οι Υπουργικές Αποφάσεις για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας από την Έφη Αχτσιόγλου.

Με την υπογραφή των τεσσάρων Υπουργικών Αποφάσεων κηρύσσονται γενικώς υποχρεωτικές οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στους κλάδους των: Τραπεζών, Ναυτιλιακών πρακτορείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων, Γραφείων ταξιδίων και τουρισμού Πρακτορειακών επιχειρήσεων που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης.

Οι συγκεκριμένες κλαδικές συμβάσεις καλύπτουν συνολικά 75.000 εργαζόμενους.

Το Υπουργείο Εργασίας γνωστοποίησε ότι συνεχίζει τη διαδικασία ελέγχου όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τους όρους για την επέκτασή τους.

Αντιστοίχως θα ελέγχονται και όλες οι συμβάσεις που θα υπογραφούν στο εξής.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria