Τέλος η γούνα και από τον Burberry! - OlaDeka

Τέλος η γούνα και από τον Burberry!

LONDON HAS FALLEN!

Η Burberry βρίσκεται πλέον στη λίστα με τους οίκους που απαγορεύουν τη χρήση αληθινής γούνας στις collections. Σε μία συνέντευξη με το Business of Fashion, ο CEO Marco Gobbetti, επιβεβαίωσε πως το brand δεν θα χρησιμοποιεί πια γούνες ζώων, συμπεριλαμβανομένων των κουνελιού, αλεπούς, mink και ασιατικού ρακούν, αλλά ούτε και μαλλί angora. Ο creative director Riccardo Tisci, που πήρε τη θέση του Christopher Bailey, ανακοίνωσε τα νέα στο Instagram, λίγο πριν από το ντεμπούτο του για τον οίκο στο επερχόμενο London Fashion Week για την Άνοιξη 2019, γράφοντας, “Νέα Εποχή @burberry #modernluxury.”

Όλα αυτά στο πλαίσιο της προσπάθειας της Burberry για ουσιαστική συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Ιούλιο, η Burberry κατέστρεψε απούλητα ρούχα, αξεσουάρ και αρώματα αξίας 28,6 εκατ. στερλινών το 2017. Η είδηση είχε πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Τότε η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι το 2017 η ποσότητα και αξία των προϊόντων που είχαν καταστραφεί ήταν ασυνήθιστα υψηλή, καθώς αναγκάστηκε να καταστρέψει παλαιά αρώματα αξίας 10 εκατ. στερλινών μετά την υπογραφή νέας συμφωνίας με την αμερικανική εταιρεία Coty.

Η Burberry αναφέρει ότι ήδη έχει επαναχρησιμοποιήσει, επιδιορθώσει ή δωρίσει απώλητα προϊόντα, που ανακυκλώθηκαν, αλλά θα εντείνει κι άλλο την προσπάθειά της.

Tα ήδη υπάρχοντα προϊόντα της Burberry που περιλαμβάνουν γούνες θα φύγουν από τα καταστήματα και η απαγόρευση του brand θα ισχύσει άμεσα, ξεκινώντας από την πρώτη collection του Tisci για τον οίκο. Το Βρετανικό brand προστίθεται στην όλο και αυξανόμενη λίστα με σχεδιαστές που επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν αληθινή γούνα στις δημιουργίες τους. Οίκοι όπως Versace, Gucci, Michael Kors, Tom Ford, Furla και Givenchy έθεσαν κι εκείνοι την απαγόρευση πρόσφατα, συνεοδεύοντας σχεδιαστές όπως Stella McCartney, Ralph Lauren και Vivienne Westwood, που δεν χρησιμοποιούν γούνα ζώων εδώ και χρόνια.

Σε συνδυασμό με την απαγόρευση της αληθινής γούνας, η Burberry υποσχέθηκε ακόμη μία σημαντική αλλαγή: Να σταματήσει να καίει τα προϊόντα που δεν πουλήθηκαν. Το brand δέχθηκε σκληρή κριτική όταν αποκαλύφθηκε πως προϊόντα αξίας 36.8 εκατομμυρίων δολαρίων που δεν πουλήθηκαν, κάηκαν και καταστράφηκαν μέσα στο 2017. Τώρα, ο Gobbetti υπόσχεται το brand να γίνει περισσότερο eco-conscious, αναφέροντας πως οι καταναλωτές θέλουν να αγοράζουν προϊόντα που να κάνουν καλό στο περιβάλλον. “Πιστεύουμε πως η σύγχρονη πολυτέλεια που δεν παίρνει υπόψην της τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευθύνες δεν έχει κανένα νόημα. Τώρα οι καταναλωτές δεν είναι χαρούμενοι αν δε νοιάζεσαι για το περιβάλλον στο οποίο ζουν,” είπε o Gobbetti.


View this post on Instagram

NEW ERA @burberry #modernluxury

A post shared by Riccardo Tisci (@riccardotisci17) on

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria