Νέα δημοσκόπηση: Σκηνικό πόλωσης – Κλείνει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ - OlaDeka

Νέα δημοσκόπηση: Σκηνικό πόλωσης – Κλείνει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Σκηνικό άγριας πόλωσης «προαναγγέλει» η καταγραφή των τάσεων του εκλογικού σώματος από τη δημοσκόπηση της Κάπα Research, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος», με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να «τροφοδοτούνται» από τις εμφανίσεις των αρχηγών τους στη ΔΕΘ και να σημειώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά τους μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Τα αποτελέσματα της μέτρησης δείχνουν ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στον δρόμο για τις εκλογές με την ψαλίδα να «κλείνει».

Αναλυτικά

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έρχεται πρώτη με 24,7%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,8%, τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 7,9% ΚΙΝ.ΑΛ. 6,7%, ΚΚΕ 5,6%, ΠΟΤΑΜΙ 1,3%, ΑΝΕΛ 2,5%, Ένωση Κεντρώων 2,3% και ΛΑΕ 1,6%.

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018, η Νέα Δημοκρατία έχει αυξήσει τη δύναμή της κατά 1,3% (από 23,3%), ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 2% (17,8%), ενώ η Χρυσή Αυγή χάνει ένα περίπου 1%. Περίπου στα ίδια είναι το ΚΙΝ.ΑΛ και το ΚΚΕ.

ΟΙ ΑΝΕΛ κερδίζουν ένα σημαντικό 0,5% αν και παραμένουν εκτός Βουλής.

Στη λεγόμενη καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να κρατάει την πρώτη θέση με 32% αλλά ο Αλέξης Τσίπρας με 27% ανεβάζει το ποσοστό του κατά τρεις μονάδες.

Σημειώνεται πως όσον αφορά στην επιθυμία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, το 53% των ερωτηθέντων θέλει εξάντληση της τετραετίας, ενώ αναφορικά με την περικοπή των συντάξεων, το 43% ζητά να ακυρωθεί το μέτρο έστω και μονομερώς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria