Μητσοτάκης: Συμφωνία-ντροπή το «Μακεδονικό» - «H Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή» - OlaDeka

Μητσοτάκης: Συμφωνία-ντροπή το «Μακεδονικό» – «H Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή»

Δριμεία κριτική και επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το «Μακεδονικό», δεσμευόμενος να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «συμφωνία – ντροπή που εκχωρεί για πρώτη φορά τη Μακεδονική ταυτότητα και τη Μακεδονική γλώσσα στους γείτονές μας», τονίζοντας πως οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος την υπέγραψαν ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ακόμη πιο ντροπιαστική «τη χυδαία προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει όσους διαφωνούν και διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας ως ακροδεξιούς».

«Ξαναλέμε στον κ. Τσίπρα πως οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και πως οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Και λέμε επίσης να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να ταυτίσει αυτήν τη μεγάλη λαϊκή παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την ακροδεξιά. Την ίδια ώρα που κυβερνά επί τριάμισι χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα πως «η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή».

 «Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή» κατέληξε.

Στο σημείο αυτό ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτήθηκε για πολύ ώρα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria