Μαξίμου: Να προσέχει τι ξεστομίζει ο Μητσοτάκης – Σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του - OlaDeka

Μαξίμου: Να προσέχει τι ξεστομίζει ο Μητσοτάκης – Σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του

«Το βασικό πρόβλημα με τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι ότι πλέον δεν πιστεύει κανείς την καταστροφολογία του. Είναι ότι την πιστεύει ο ίδιος» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπουτου πρωθυπουργού, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.

Το Μαξίμου υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του. Μετά από ένα εικοσάλεπτο λογύδριο καταστροφής, είπε επί λέξει: «Δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν χαρίζουμε τίποτα»».

Η κυβέρνηση καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να προσέχει τί ξεστομίζει, γιατί εάν μαζευτούν όσοι περιμένουν τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, του Κήρυκα Χανίων, των offshore, της Novartis και όλων των άλλων σκανδάλων της, θα κλείσει για έναν μήνα η Πειραιώς».

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Οι λαϊκιστές από όπου κι αν προέρχονται μοιάζουν, γιατί όταν έρχονται στη εξουσία έχουν μόνο μέλημα την παραμονή τους σε αυτή. Ο κ. Τσίπρας μοιάζει πολύ με τον κάθε κ. Ορμπάν και θέλει πολύ θράσος να θέλουν να παρομοιάσουν εμάς με τον κ. Ορμπάν που τον καταδικάσαμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο», υπογράμμισε.

«Η άθλια πραγματικότητα της Μόριας αποκαλύπτεται διεθνώς και η κυβέρνηση έχει, ήδη, τεθεί στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε πως «όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση καλούνται τώρα να απαντήσουν για το πώς διαχειρίστηκαν το 1,6 δισ. ευρώ των κονδυλίων της Ε.Ε.». «Είναι ανήθικο να παίρνεις 1,6 δισ. για να φτιάξεις τον χειρότερο καταυλισμό του κόσμου» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταλόγισε στην κυβέρνηση παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στην ενημέρωση, οι οποίες, όπως συμπλήρωσε, «εξελίσσονται σε ανοιχτές απειλές για τη Δημοκρατία». «Όλο και περισσότερες μεθοδεύσεις συγκάλυψης και αδιαφάνειας καταγράφονται, όλο και πιο ξεδιάντροπα η δημόσια ραδιοτηλεόραση μετατρέπεται σε τηλεβόα του Μαξίμου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνει όλα αυτά για τα οποία στηλιτεύονται οι πιο αυταρχικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη». Όπως είπε, «σε μία πρωτοφανή έκφραση κυβερνητικού αυταρχισμού δημοσιογράφοι οδηγούνται στα κρατητήρια, επειδή έθεσαν ερωτήματα. Δύο μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, που στοίχισε 99 νεκρούς, παρακολουθούμε προσπάθειες συγκάλυψης των ευθυνών». Επανέλαβε, εξάλλου, ότι οι ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά θα αποδοθούν.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί αμήχανος τους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν για τη «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα που τους παρέδωσε», τόνισε.

Για την οικονομία, είπε πως «η συνεχιζόμενη επιδρομή φόρων και εισφορών κατεδαφίζει ότι έχει μείνει όρθιο από την παραγωγική Ελλάδα. Η έξοδος στις αγορές με λογικό επιτόκιο διαψεύδεται». Όπως συμπλήρωσε, «στα ερείπια του μύθου περί τέλους του μνημονίου, η κυβέρνηση εξυφαίνει νέους μύθους γύρω από την περικοπή των συντάξεων. Παίζει με τις ζωές των ανθρώπων και καθιέρωσαν ακόμη και «ρήτρα θανάτου». Πέρασαν στο υπερταμείο ακόμη και αρχαιολογικά μνημεία».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria