Καστοριά - ΠΑΟΚ 58-94 - OlaDeka

Καστοριά – ΠΑΟΚ 58-94

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ικανοποιητικό πρόσωπο στην έδρα της Καστοριάς και με πλουραλισμό στην επίθεση, νίκησε εύκολα με σκορ 58-94

Με τον Γκος ορεξάτο όσο ήταν στο παρκέ, τον Χάτσερ επίσης, τον Ζάρα, να βρίσκει ό,τι κενό του άφηνε η αντίπαλη άμυνα και τον Κόνιαρη να δείχνει διαφορετικός και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 58-94 την Καστοριά. Ισορροπία σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, συγκέντρωση στην άμυνα και πολλοί πρωταγωνιστές, με αντίπαλο μια ομάδα όπως η Καστοριά, που εκτός από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α2, φάνηκε ότι ακόμα είναι πιο πίσω στην προετοιμασία της.

Μέτριο ξεκίνημα, συγκέντρωση στη συνέχεια

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Κόνιαρη, Γκος, Σχίζα, Χρυσικόπουλο και Μορέιρα, αλλά ο Αγκολέζος σέντερ είχε θέμα στην άμυνα, κάνοντας πολύ νωρίς δύο φάουλ, με τον Μελισσαράτο, ο οποίος είχε και τους 9 πόντους της Καστοριάς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-8 από τρίποντο του Αμπαρά κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό.

Οι αλλαγές του Ζάρα και του Χάτσερ, έδωσαν μεγαλύτερη ισορροπία στην επίθεση, οι χώροι άνοιξαν και αυτοί οι δύο μαζί με τον Σχίζα ουσιαστικά, «έτρεξαν» ένα σερί για τον ΠΑΟΚ που πήγε μέχρι το 0-13 (12-21). Μαζί με το κομμάτι της επίθεσης, η είσοδος του Πόουπ αλλά και η ετοιμότητα του Καρρά, έδωσε αμυντικές λύσεις, με την πρώτη περίοδο να κλείνει στο +6 για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Χωρίς ρυθμό ο Γκάρετ

Ο Ντάριους Γκάρετ έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να τον βάλουν στο ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά λίγο οι 0/4 βολές, λίγο μια δυσκολία στο τελείωμα των φάσεων, δεν του επέτρεψαν να έχει την εικόνα που θα ήθελε. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ευκαιρία να τρέξουν το γήπεδο και σε συνδυασμό με τις κακές επιθετικές επιλογές του ΠΑΟΚ, μείωσαν σε 23-26 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ο Γκάρετ πήγε στον πάγκο, ο Μορέιρα επέστρεψε και μαζί με την άμυνα που έγινε ξανά πιο λειτουργική, η είσοδος του Γκος «ξεκλείδωσε» την επίθεση. Η διαφορά πήγε αρχικά στο +9 (25-34), ο Σχίζας συνέχιζε να τελειώνει δυναμικά φάσεις κοντά στο καλάθι και το σκορ πήγε στο 29-44 στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Γκος είχε δέκα πόντους στο πρώτο μέρος, 8 ο Σχίζας και 7 ο Ζάρας.

«Καθάρισε» με Κόνιαρη, Ζάρα

Στη τρίτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ έδειξε πιο συγκεντρωμένος από τις αρχές των δύο προηγούμενων, χάρη στην ενέργεια του Κόνιαρη. Δύο δικά του τρίποντα, μια καλή δημιουργία για τρίποντο του Ζάρα, έστειλαν τη διαφορά στο +21 (34-55). Με τον Μελισσαράτο στο παρκέ, ο ΠΑΟΚ διάβαζε εύκολα τα μις ματς στην επίθεση του, παρά την έξοδο του Κόνιαρη και πότε με τον Ζάρα, πότε με τον Χάτσερ, πότε με τον Γκος έβρισκε τον τρόπο να ευστοχήσει και να φτάσει στο 46-68 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Συνέχισε με την ίδια διάθεση

Παρότι ο νικητής ουσιαστικά είχε κριθεί από τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, όσοι ήταν στο παρκέ για τον ΠΑΟΚ, συνέχισαν να έχουν την ίδια διάθεση. Ο Ζάρας συνέχισε να κάνει μόνο σωστές επιλογές στην επίθεση, ο Καραμανώλης έβαλε δύο ελεύθερα τρίποντα, Πόουπ και Γκάρετ τελείωσαν καλά κάποιες επιθέσεις και το σκορ ξέφυγε στο τελικό 58-94.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 29-44, 46-68, 58-94

Καστοριά: Μελισσαράτος 16 (1), Χονδρογιάννης 2, Βλάχος, Απιδόπουλος 1, Πετρόπουλος 2, Χρυσόπουλος 9 (1), Ράπτης 8, Τερσενίδης, Βαβάτσικος 12, Πεχλιβάνης, Δαραβίγκας 2, Αμπαράς 3 (1), Τζακόπουλος 3 (1)

ΠΑΟΚ: Moreira 5, Χρυσικόπουλος 8 (2), Σχίζας 12, Κόνιαρης 8 (2), Καρράς 2, Ζάρας 16 (4), Καραμανώλης 8 (2), Pope 4, Hatcher 11 (1), Garrett 5, Goss 15 (2)

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria