Ελλάδα: Χωρίς την περικοπή των συντάξεων το προσχέδιο προϋπολογισμού - OlaDeka

Ελλάδα: Χωρίς την περικοπή των συντάξεων το προσχέδιο προϋπολογισμού

Δίχως να περιλαμβάνεται το μέτρο της περικοπής των συντάξεων αναμένεται να κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του IBNA.

Αν και οι εκλογές στη Βαυαρία στις 14 Οκτωβρίου δημιουργούν κάποιες εύλογες δυσκολίες, στη λογική του να υπάρξουν αντιδράσεις εντός της Γερμανίας, ωστόσο, η ελληνική πλευρά φαίνεται πως έχει καταλήξει στις αποφάσεις της, ενώ οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως είναι ενήμερη και η Κομισιόν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από την άλλη πλευρά, φαντάζει επίσης δύσκολο να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών ένα προσχέδιο με μειώσεις συντάξεων και να το παραδώσει στις 15 Οκτωβρίου στην Κομισιόν, καθώς, σε μια τέτοια περίπτωση, θα ήταν σαν να συναινεί με επίσημο τρόπο. Εκτός κι αν απέστελλε ένα διαφορετικό κείμενο στην Κομισιόν, κάτι το οποίο αντιβαίνει σε κάθε λογική. Όπως και να έχει, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κάποια αλλαγή κατά την κατάθεση του τελικού κειμένου τού προϋπολογισμού, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου.

Επομένως, το πλάνο περιλαμβάνει η Κομισιόν να έχει στα «χέρια» της το επιθυμητό από την ελληνική πλευρά κείμενο, ούτως ώστε να καταρτίσει την έκθεσή της για την Ελλάδα (στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου) και να την δημοσιοποιήσει μέσα στον Νοέμβριο.

Όπως είναι αναμενόμενο, μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες θα μετρηθούν οι όποιες αντιδράσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τη γερμανική πλευρά, ενώ η τελική απόφαση για το πώς αντιμετωπίζουν την κατάργηση του μέτρου συνολικά οι Ευρωπαίοι, αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria