ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-«Βόμβα» για ΝΔ: Εκτελεστή η δικαστική απόφαση υπέρ της τράπεζας Πειραιώς! - OlaDeka

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-«Βόμβα» για ΝΔ: Εκτελεστή η δικαστική απόφαση υπέρ της τράπεζας Πειραιώς!

Σύμφωνα με πηγή της Πειραιώς, η δικαστική απόφαση για την αγωγή που είχε καταθέσει η τράπεζα σε βάρος δανείων της ΝΔ, την οποία αποκάλυψαν τα Piperata.gr, τελικά, είναι προσωρινά εκτελεστή, κι ας προσπαθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κρύψει, τουλάχιστον μέχρι να περάσει η συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Μπορεί μετά την αρχική αποκάλυψη για την έκδοση της εν λόγω δικαστικής απόφασης να επιχειρήθηκε από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη με διαρροές στον Τύπο να αμφισβητηθεί το ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι ακόμη και άμεσο σε βάρος της ΝΔ, εν τούτοις, αυτή είναι η πραγματικότητα: Η τράπεζα έχει δικαίωμα να εκτελέσει την απόφαση έστω και προσωρινά!

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ ακόμη και να κάνει έφεση (που είναι βέβαιο ότι θα κάνει), προκειμένου να ανακόψει το δικαίωμα της προσωρινής εκτέλεσης, θα πρέπει παράλληλα να καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα κερδίσει. Ακόμη όμως και να είναι υπέρ της, ο νόμος προβλέπει πως ένα μέρος των τραπεζικών της λογαριασμών θα πρέπει να δεσμευθεί υπέρ της Πειραιώς, μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει.

Το ακριβές αυτό ποσό της προσωρινής δέσμευσης στους λογαριασμούς της ΝΔ θα κριθεί από την έδρα και θα αφορά είτε στο 1/3 (στη χειρότερη) είτε στο 1/5 (στην καλύτερη για τη ΝΔ) του συνολικού που αναγράφει η πρωτόδικη δικαστική απόφαση υπέρ της τράπεζας.

Ήτοι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η ΝΔ κινδυνεύει μέσα στο προσεχές κιόλας δίμηνο να μην μπορεί να λειτουργήσει, καθώς το ποσό που αναμένεται να δεσμευθεί θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 7 εκατ. ευρώ!

Την ίδια ώρα που, η ΝΔ χρειάζεται ετησίως 8 εκατ. ευρώ, περίπου, για τις βασικές ανάγκες λειτουργίες της, χωρίς να υπολογίζονται τα επιπλέον έξοδα για τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι εξολοκλήρου το ποσό της κρατικής επιχορήγησης που δικαιούται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πηγαίνει αναγκαστικά κατευθείαν για την αποπληρωμή μέρους των άλλων δανείων της.

Όπως αξίζει να επισημανθεί ότι η διοίκηση εγγυάται πως η Πειραιώς θα κάνει τα δέοντα νομικώς για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα χρήματα της τράπεζας, τα οποία κατ’ ουσίαν είναι των Ελλήνων φορολογουμένων, μετά τις μνημονιακές ανακεφαλαιοποιήσεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria