Έρχονται εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis - OlaDeka

Έρχονται εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα, και μέχρι το τέλος του 2018, στο σκάνδαλο Novartis, καθώς η έρευνα των αρμόδιων αρχών, σε Ελλάδα και Αμερική, έχει προχωρήσει σε βάθος. Μάλιστα η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr, αναμένεται να προχωρήσει σε μια σημαντική κίνηση που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης, στην οποία εμπλέκονται τα ονόματα κορυφαίων πολιτικών προσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται πως η Εισαγγελέας Διαφθοράς έχει στα χέρια της τραπεζικούς λογαριασμούς, βάσει στοιχείων που δόθηκαν από τις αμερικανικές αρχές, και βρίσκεται στο στάδιο της ταυτοποίησης.

Την ίδια στιγμή, η οικονομική εφημερίδα «F&M VOICE» αναφέρει πως οι ελβετικές αρχές εντόπισαν λογαριασμό στο όνομα του πρώην επικεφαλής της Novartis Hellas, Κωνσταντίνο Φρουζή, και τον δέσμευσαν. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «βρέθηκε στην UBS, στο κεντρικό κατάστημα στη Ζυρίχη, λογαριασμός στον όνομα του Φρουζή, ο οποίος εκτιμάται από τις ελβετικές αρχές ότι, αποτελεί τροφοδότη λογαριασμό για τις πληρωμές της Novartis στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «στο λογαριασμό εντοπίσθηκαν 42 εκατ. ευρώ -τα οποία ο κ. Φρουζής δεν μπορεί να δικαιολογήσει με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά του- και με δικαστική εντολή, οι Ελβετοί δέσμευσαν τον λογαριασμό». Υπενθυμίζεται πως οι εισαγγελείς ∆ιαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση στην Ελλάδα, την άνοιξη του 2018 είχαν αποστείλει στους Ελβετούς αίτημα δικαστικής συνδρομής για τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis, ο οποίος αποτελεί και το βασικό πρόσωπο της υπόθεσης.

Οι Ελβετοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση, καθώς η έδρα της εταιρείας είναι στη συγκεκριμένη χώρα. Δεν είναι τυχαίο πως το RSI ένα από τα κρατικά ελβετικά κανάλια, που ειδικεύεται στα ντοκιμαντέρ, ετοιμάζεται να προβάλλει μια μεγάλη έρευνα με σημαντικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο. Το dikastiko.gr πριν από μερικές ημέρες δημοσίευσε μια φωτογραφία από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, στο οποίο απεικονίζεται ένας από τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες του FBI να δίνει συνέντευξη φορώντας ένα ράσο καθολικού καλόγερου με κουκούλα και άσπρη μάσκα, όλα σύμβολα του “καλού” για τους Αμερικάνους.

Οι Ελβετοί δημοσιογράφοι ακολούθησαν και την νομική ομάδα του Παύλου Σαράκη, ο οποίος ήταν αυτός που εμφάνισε τους 3 μάρτυρες στο FBI και την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά έγινε Αύγουστο του 2016 (όταν εμφανίστηκαν δυο μάρτυρες)  και η δεύτερη τον Οκτώβριο του 2017 όταν εμφανίστηκε τρίτος μάρτυρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται και ο πιο σημαντικός.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Ελβετικό κανάλι , πήρε άδεια από την Αμερικανική Δικαιοσύνη για να γυρίσει το ντοκιμαντέρ, ωστόσο υπάρχει συμβόλαιο βάση του οποίου η προβολή του θα γίνει  μετά το πέρας της διαδικασίας η οποία εκκρεμεί στην Αμερική και αφορά την φαρμακοβιομηχανία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και ήδη συντάσσεται κατηγορητήριο κατά της εταιρείας, ενώ υπάρχουν αμερικανικές πιέσεις και για ολοκλήρωση της έρευνας σχετικά με τα πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria